Zelfverzekerde Verstappen op jacht naar hattrick in Formule 1

TOTO nieuws

BAHREIN – Max Verstappen gaat vol zelfvertrouwen op jacht naar zijn derde wereldtitel op rij in de Formule 1. De afgelopen testdagen in Bahrein sterkten hem in de overtuiging dat Red Bull voor het komende, lange seizoen een snelle en betrouwbare auto heeft gebouwd. Race 1 in de reeks van 23 is zondag de Grote Prijs van Bahrein.

“De auto reageerde goed op alles wat we deden. Ik ben erg tevreden over de testperiode, iedere keer dat ik in de auto sprong, voelde ik me comfortabel en kon ik meteen pushen”, was zijn conclusie na 204 vrijwel probleemloze rondjes op het circuit van Sakhir.

Verstappen was niet de enige die positief sprak over de RB19. Vrijwel iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de koningsklasse van de autosport, zag een sterke Red Bull en bestempelde de Nederlander meteen tot topfavoriet in het kampioenschap.

Pikorde

Afgaande op de testdagen lijkt de pikorde ongeveer hetzelfde als die van vorig jaar. Ferrari (met Charles Leclerc en Carlos Sainz) en Mercedes (met Lewis Hamilton en George Russell) zullen de grootste uitdagers van Red Bull zijn. En mogelijk komt Aston Martin erbij.

“Zij hebben echt een grote stap voorwaarts gemaakt”, vindt ook teambaas Christian Horner van Red Bull. “Het ziet ernaar uit dat Aston Martin het juiste ontwerp heeft gevonden voor zijn auto. Ze zitten niet al te ver meer van ons vandaan en vooral Fernando Alonso oogt zeer strijdvaardig.”

Onverminderd ambitieus

Alonso, tweevoudig wereldkampioen, is met 41 jaar de oudste van de twintig coureurs. Hij begint aan zijn twintigste seizoen en heeft in 356 grands prix gereden.

De 38-jarige Hamilton begint in Bahrein aan zijn 311e grand prix. De zevenvoudig wereldkampioen is onverminderd ambitieus; hij wil als eerste coureur in de geschiedenis een achtste wereldtitel. De testdagen waren niet heel hoopgevend. “We hebben nog een hoop werk te doen, het is nog steeds niet perfect. We kunnen momenteel niet tippen aan de Red Bulls en de Ferrari’s”, luidde het oordeel van Hamilton na de testdagen.

Nyck de Vries

Nyck de Vries maakt zijn debuut als wedstrijdrijder bij AlphaTauri. Hij zal blij zijn als hij in de punten kan rijden, want zijn auto is niet de snelste. De 28-jarige Fries gebruikte de testdagen om de AlphaTauri goed te leren kennen; hij reed van alle coureurs de meeste ronden, liefst 246. “Ik heb drie goede dagen gehad en ik voel me goed. Ik ben er klaar voor en realiseer me dat ik de kans heb mijn droom te leven”, aldus De Vries.

Verstappen won vorig jaar een recordaantal van vijftien races. Hij staat inmiddels op 35 grand-prixzeges en bezet de zesde plaats op de eeuwige ranglijst. De Braziliaan Ayrton Senna is de nummer vijf met 41 zeges. Hij veroverde drie wereldtitels, maar niet op een rij. Drie titels achter elkaar is tot nog toe alleen Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio en Sebastian Vettel gelukt.

ZET IN & WIN!