Zorgen FC Groningen blijven groot na verlies tegen Heerenveen

TOTO nieuws

GRONINGEN – FC Groningen is er tegen sc Heerenveen niet in geslaagd de degradatiezorgen enigszins te verlichten. De Friezen wonnen in de Groningse Euroborg met 2-0. Beide doelpunten werden voor rust gemaakt door Sydney van Hooijdonk.

Het duel werd in de slotfase enige tijd onderbroken omdat enkele fans van de thuisclub zich misdroegen. Groningen-verdediger Jetro Willems begaf zich naar de hoek van het stadion waar de problemen zich voordeden en kreeg een klap. Omdat de situatie dreigde te escaleren, moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen naar de kleedkamer sturen. Na een klein kwartier werd het duel hervat.

Bij de leiding van FC Groningen heerste er voor het duel, bekend als de Derby van het Noorden, irritatie over het uitlekken van het aantrekken van trainer Dick Lukkien voor volgend seizoen. Volgens algemeen directeur Wouter Gudde was dat nieuws bewust uitgelekt door FC Emmen, de huidige club van Lukkien en concurrent in de strijd tegen degradatie.

Kansen FC Groningen

De spelers leken niet bijster onder de indruk. Groningen stormde naar voren en kreeg kansen, met name via Elvis Manu, die de lat raakte, en verdediger Thijmen Blokzijl. In de 27e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Een schot van Osame Sahraoui werd enigszins van richting veranderd. Doelman Michael Verrips kreeg de bal niet onder controle, waarna Van Hooijdonk van dichtbij raak kon schieten. Kort voor rust herhaalde dit scenario zich. Nu was het Pelle van Amersfoort wiens schot door Verrips slecht werd verwerkt, waarna opnieuw Van Hooijdonk doel trof.

Na rust waren de kansen schaars. Heerenveen vond het wel best. Strijd was er slechts langs het veld, waar enkele Groningen-fans zich ernstig misdroegen.

ZET IN & WIN!