Zuid-Korea op gemaakte treffers door na late zege op Portugal

Zuid-Korea - Portugal | TOTO

 

AL RAYYAN – Zuid-Korea heeft zich op de valreep geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal. Het elftal van Paulo Bento was met 2-1 te sterk voor groepswinnaar Portugal, nadat Hwang Hee-chan in de blessuretijd het winnende doelpunt had gemaakt.

Zuid-Korea komt met de zege op 4 punten. De Aziatische ploeg hield Uruguay, dat met 2-0 te sterk was voor Ghana, op gemaakte treffers achter zich. Zuid-Korea heeft een doelsaldo van 4-4, Uruguay eindigde met een doelsaldo van 2-2. Portugal werd groepswinnaar met 6 punten.

Bondscoach Fernando Santos van Portugal had een aantal spelers rust gegeven, maar Cristiano Ronaldo hoorde daar niet bij. Hoewel de 37-jarige aanvaller in de aanloop naar het duel apart trainde, stond hij gewoon in de basis. Hij dook tijdens de eerste helft een paar keer dreigend op voor het doel van Zuid-Korea, maar het was Ricardo Horta die voor het openingsdoelpunt tekende. Op aangeven van Diogo Dalot schoot de middenvelder na vijf minuten raak, 1-0.

Hoop Zuid-Korea

Zuid-Korea, dat moest winnen en dan nog afhankelijk was van het resultaat bij het duel tussen Uruguay en Ghana, kreeg na een klein half uur weer hoop. Young-gwon Kim werkte de 1-1 binnen, nadat een corner via de schouder van Ronaldo voor zijn voeten was gevallen.

In de wetenschap dat een tweede doelpunt mogelijk al genoeg zou zijn voor Zuid-Korea ging de Aziatische ploeg na rust op zoek naar meer. Paulo Bento, de geschorste Portugese bondscoach van Zuid-Korea, zag vanaf zijn tribuneplek echter dat zijn ploeg lange tijd weinig wist te creëren. In de blessuretijd viel de bevrijdende treffer alsnog. Na een snelle uitbraak schoot Hwang Hee-chan Zuid-Korea naar de zege en de achtste finales.

ZET IN & WIN!