Zuid-Koreaanse ster Son huilt tranen van vreugde na late zege

TOTO nieuws

AL RAYYAN – Sterspeler Heung-min Son van Zuid-Korea huilde tranen van vreugde na de plaatsing voor de achtste finales op het WK voetbal. De Aziatische ploeg gaat verder in het toernooi op gemaakte doelpunten na een winnende treffer in de blessuretijd tegen Portugal (2-1).

Zuid-Korea eindigde de groep als tweede dankzij een doelsaldo van 4-4, wat net genoeg was om Uruguay (2-2) achter zich te houden.

Voor Zuid-Korea is het de derde keer in de historie dat de ploeg de knock-outfase haalt na de WK’s van 2002 en 2010. “Dit zijn vreugdetranen”, zei Son na afloop. “We hebben heel lang op dit moment gewacht en wij als spelers geloofden helemaal dat we dit konden doen.”

Doelstelling Zuid-Korea

“Er waren momenten dat ik niet mijn beste vorm had en ik ben mijn teamgenoten dankbaar dat ze me konden dekken op de momenten dat ik mijn taken niet kon vervullen. Het was ons doel om de achtste finales in te gaan en nu hebben we hogere doelen en we zullen ons best doen om die doelen te bereiken.”

“Voetbal is een gek spelletje, vooral nu. Als we de mogelijkheid krijgen om Brazilië te verslaan, zullen we proberen die kans aan te grijpen”, aldus de aanvaller van Tottenham Hotspur.

Brazilië tegenstander

Zuid-Korea treft Brazilië in de achtste finales, als de Zuid-Amerikanen als groepswinnaar verder gaan. De Seleção speelt vanavond om 20.00 uur nog tegen Kameroen.

ZET IN & WIN!