Zwitserland slaat aanval Servië af en gaat naar achtste finales

TOTO nieuws

DOHA – Zwitserland is doorgedrongen tot de achtste finales van het WK voetbal. De ploeg van Murat Yakin versloeg in een vermakelijke en bij vlagen verhitte wedstrijd Servië met 3-2. Servië is uitgeschakeld na de nederlaag.

Met de overwinning komt Zwitserland op 6 punten, net als groepswinnaar Brazilië dat een beter doelsaldo heeft. Kameroen, dat verrassend met 1-0 te sterk was voor Brazilië, eindigt met 4 punten, Servië heeft 1 punt.

Zwitserland wist dat het gelijk mocht spelen tegen Servië, als Brazilië niet zou verliezen van Kameroen. Servië moest winnen en hopen dat Brazilië zijn sportieve plicht zou doen. De wetenschap dat alles nog mogelijk was, zorgde voor een open duel. Na twintig seconden was het al bijna raak voor Zwitserland, maar Breel Embolo stuitte op keeper Vanja Milinković-Savić. De doelman was echter kansloos na twintig minuten op een van richting veranderd schot van Xherdan Shaqiri, 1-0.

Drang Servië

Aleksandar Mitrović, die al een keer de paal had geraakt, kopte vijf minuten later op aangeven van Ajacied Dusan Tadić de 1-1 binnen. Servië had vervolgens even het ticket voor de knock-outfase in handen na de 2-1 van Dusan Vlahović. De aanvaller scoorde na opnieuw goed werk van Tadić. Vlak voor rust trok Embolo echter de stand weer gelijk, 2-2.

Zwitserland ging in de tweede helft meteen verder waar het was gebleven. Na een vloeiende aanval en een fraaie assist met de hak van Ruben Vargas maakte Remo Freuler de 3-2. Met het wegvloeien van de krachten werden de kansen minder en liepen de gemoederen hoger op, gescoord werd er echter niet meer.

ZET IN & WIN!