Voorspelling Ajax – PSV: strijd tussen Brobbey en De Jong?

Ajax

Voorspelling Ajax – PSV: strijd tussen Brobbey en De Jong?

Als de nummer vijf tegen de koploper speelt, kunnen we eigenlijk niet spreken van een topper. Toch blijft Ajax – PSV een speciale wedstrijd. Zeker nu de Amsterdammers langzaam weer uit het dal kruipen en de Brabanders tegen FC Utrecht en Feyenoord niet tot winst kwamen. Het kan zomaar een duel worden waarin beide spitsen, Brian Brobbey en Luuk de Jong, het verschil gaan maken. Maar in wiens voordeel?

Ajax - PSV
Eredivisie
3 februari 2024, 20.00 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

21 punten. Dat is het verschil tussen PSV en Ajax op de ranglijst. Zelden is het gat tussen traditionele topclubs zo groot geweest. De ploeg van Peter Bosz lijkt begin februari de landstitel al niet meer te kunnen ontgaan. Na een dramatische seizoenstart – met zelfs even de laatste plaats – is Ajax onder John van ’t Schip weer aan het opkrabbelen. We vinden de 36-voudig landskampioen inmiddels terug op een vijfde stek. Het gat naar nummer drie FC Twente bedraagt nog maar vier punten. Om de opmars nog duidelijker te maken; sinds 29 oktober heeft Ajax geen wedstrijd meer verloren in de Eredivisie. Drie keer raden tegen wie dat toen gebeurde. Juist, PSV. Het was in een fase dat de Eindhovenaren vrijwel elke wedstrijd met drie of vier goals verschil wisten te winnen. Dat is al een paar weken niet meer het geval. Vlak na de winterstop speelde PSV voor het eerst dit seizoen gelijk tegen FC Utrecht. Een paar dagen later bleek Feyenoord te sterk in de TOTO KNVB Beker. En promovendus Almere City werd met ‘slechts’ 2-0 verslagen. Zijn de eerste scheurtjes zichtbaar bij PSV?

Een man die een belangrijke bijdrage heeft aan de wederopstanding van Ajax is Brobbey. Onomstreden was hij nooit in Amsterdam. Nu lijkt hij zijn belofte eindelijk in te lossen. In de laatste zes duels vond de spits negen keer het net. Zijn seizoenstotaal staat op dertien, nu al even veel als vorig jaar. In De Jong vindt Brobbey zijn evenknie. Wat betreft vorm althans. De aanvalsleider van PSV maakte in zijn laatste vier Eredivisieoptredens zeven goals. Oftewel, het kan zaterdagavond zomaar eens een strijd worden tussen Brobbey en De Jong.

En wordt die strijd in iemands voordeel beslist? Een Ajax dat weer in vorm is wil aan het thuispubliek laten zien dat het ook tegen PSV een goed resultaat kan behalen. Als er een uitgelezen moment is om dat te doen, is het nu wel. De koploper op een nederlaag trakteren, zal nog een stap te ver zijn. Zeker omdat de Amsterdamse defensie nog altijd wankel oogt, wat weer koren op de molen is van PSV. Wij voorspellen een doelpuntrijk gelijkspel met uiteraard een aandeel van Brobbey en De Jong.

WEDTIP 
Betbuilder: gelijkspel, doelpunt Brobbey en doelpunt De Jong > 18,00

Waar kun je Ajax - PSV zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en PSV wordt zaterdagavond om 20.00 uur uitgezonden op ESPN 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?