Voorspelling Ajax (V) - Chelsea: geeft volle Arena Ajax ook tegen Chelsea vleugels?

Publiek bij Ajax vrouwen in de Johan Cruijff Arena

Voorspelling Ajax (V) - Chelsea: geeft volle Arena Ajax ook tegen Chelsea vleugels?

Waar de mannen van Ajax een seizoen beleven om snel te vergeten, spelen de vrouwen er juist een om nooit te vergeten. Als eerste Nederlandse club bereikte Ajax de kwartfinales van de Champions League, waarin nu een tweeluik met Chelsea wacht. Zijn de Amsterdamse vrouwen opgewassen tegen de Europese toppploeg?

Ajax - Chelsea
Kwartfinale Champions League
19 maart 2024, 18.45 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Waarom niet, zou je denken na de groepsfase die Ajax speelde. De ploeg van Suzanne Bakker trof het bepaald niet bij de loting, met Bayern München, PSG en AS Roma als tegenstanders, maar na de ene na de andere stunt werd Ajax tweede in de poule. Die stunts zijn niet los te zien van de locatie waar de vrouwen de Champions League-duels sinds dit seizoen afwerken. Na de winst op FC Zürich in de voorrondes besloot Ajax de Toekomst te verruilen voor de Johan Cruijff Arena.

En met succes. Ondanks het niet publieksvriendelijke aanvangstijdstip van 21.00 uur op een dinsdagavond vonden 13.000 supporters hun weg naar de Arena voor de eerste wedstrijd tegen het sterke PSG. Ajax won, zoals het later ook thuis van Bayern en van Roma zou winnen. Gedragen door de sfeer steeg Ajax drie keer boven zichzelf uit, al pakten de Amsterdamse dames het belangrijkste punt misschien wel op de Bayern-campus in München. Door het 1-1 gelijke spel op de voorlaatste speeldag verschafte Ajax zich een uitstekende uitgangspositie, die tegen Roma werd verzilverd.

De sfeer tegen PSG, Bayern en Roma was al van compleet andere orde dan Ajax in eerdere Europese wedstrijden gewend was, tegen Chelsea komt er weer een schep bovenop. Op maandag waren al meer dan 34.000 kaarten voor het duel verkocht, een record in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Eerder dit seizoen woonden 33.000 fans de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord bij. Ajax zal tegen Chelsea alle steun nodig hebben. The Blues zijn regerend landskampioen van Engeland en ook nu weer - hetzij gedeeld - koploper.

Op papier is het schier onmogelijk dat Ajax Chelsea uit het toernooi kegelt. Maar dat was de groepsfase overleven ook. Dat aanvoerder Sherida Spitse geschorst is en Ashleigh Weerden geblesseerd - en bij Chelsea sterspeler Lauren James net weer terug is van een blessure - helpt niet mee. Maar vanwege het grote thuisvoordeel geven we Ajax tóch een kansje op een goed resultaat!

WEDTIP 
Ajax verliest niet en beide teams scoren > 4.25

Waar kun je Ajax (V) - Chelsea zien op tv?

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tussen Ajax en Chelsea wordt dinsdagavond om 18.45 uur uitgezonden op NPO3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?