Voorspelling Ajax - Vojvodina: heeft Farioli Ajax al op de rit?

Johan Cruijff Arena overzicht van binnen

Voorspelling Ajax - Vojvodina: heeft Farioli Ajax al op de rit?

Het EK ligt amper anderhalve week achter ons, maar voor Ajax begint donderdag het seizoen alweer. In de voorronde van de Europa League wacht in eigen huis het eerste duel met Vojvodina en de grote vraag is natuurlijk: heeft Fransesco Farioli de boel in Amsterdam al een beetje op de rit?

Ajax - Vojvodina
Voorronde Europa League
25 juli 2024, 20.30 uur
Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Er even rustig inkomen zit er dit seizoen niet in voor Ajax. Na het slechtste seizoen uit de clubhistorie mochten de Amsterdammers de handen dichtknijpen dat er alsnog Europees voetbal gehaald werd. Althans, voorrondes voor Europees voetbal en dat hield automatisch in dat de zomerstop van korte duur zou zijn. En dus begon het seizoen 2024/25 voor Ajax al op 20 juni. Voor het tijdsbeeld: een dag later speelde Oranje zijn tweede groepswedstrijd op het EK tegen Frankrijk.

Hoewel er met de komst van Farioli natuurlijk veel veranderd is in Amsterdam, is veel ook weer hetzelfde gebleven. De selectie onderging vooralsnog maar weinig veranderingen. EK-revelatie Georges Mikautadze kwam zoals verwacht niet meer terug nadat hij in de winterstop al was verhuurd aan zijn vorige club Metz. En ook van de Portugezen Francisco Conceicao en Jorge Sanchez werd definitief afscheid genomen. Ook zij waren vorig seizoen al verhuurd.

Maar van een grote schoonmaak is bepaald nog geen sprake. De Mislintat-aankopen zijn er op Mikautadze na nog allemaal en dat houdt automatisch in dat Farioli nog niet kon investeren. Eerst verkopen, dan pas kopen is de nieuwe werkelijkheid in de Johan Cruijff Arena. Wel werd Betrand Traoré aangetrokken. De aanvaller uit Burkina Faso speelde in 2017/2018 al eens bij Ajax en kon transfervrij worden ingelijfd. Een buitenkansje, volgens de clubleiding.

Nog niet in actie

Of dat buitenkansje donderdag al in actie kan komen tegen Vojvodina is nog maar de vraag. Het papierwerk is weliswaar rond, maar Farioli wil voorzichtig zijn met zijn voorlopige enige aanwinst. Traoré kampte de laatste jaren veelvuldig met blessures en de Italiaanse trainer liet zich al ontvallen dat de 28-jarige aanvaller 'een goede basis qua fitheid' nodig heeft. Wie in ieder geval nog niet in actie zullen komen donderdag zijn Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De twee aanvallers waren met Oranje op het EK en genieten nog van een welverdiende vakantie.

Tegenstander Vojvodina werd vorig seizoen vierde in de Servische competitie, achter Rode Ster en Partizan Belgrado en TSC Backa Topola. De club plaatste zich voor de vijftiende keer deze eeuw voor de voorrondes van een Europees toernooi. De vorige veertien keer werd de groepsfase niet bereikt. Vorig jaar was Apoel Nicosia in de voorrondes van de Conference League te sterk. De club geniet dan ook weinig bekendheid op basis van de prestaties. Veel meer nog is Vojvodina bekend als de club waar Dusan Tadic zijn eerste stappen in het profvoetbal zette, voor de latere aanvoerde van Ajax naar FC Groningen verkaste.

Voorspelling TOTO

De voorbereiding bood hoop, zo riepen spelers en staf tegen iedereen die het wilde horen, maar op het veld was de verbetering niet altijd even goed zichtbaar. In de basis is het elftal van Farioli nog altijd de ploeg die vorig jaar regelmatig compleet door de ondergrens zakte. De vraag is of de Italiaan de boel inmiddels een beetje op de rit heeft weten te krijgen. Dat Farioli voor de 40-jarige Remko Pasveer als eerste keeper kiest, is wat dat betreft een signaal. Hij moet met zijn ervaring de jonge defensie naar meer vastigheid leiden. Op papier heeft Ajax op vrijwel iedere positie een betere speler dan Vojvodina. We verwachten daarom een zege van de Amsterdammers, maar ook dat de nul daarbij niet gehouden gaat worden.

WEDTIP 
Ajax wint en beide teams scoren > 2.40

Waar kun je Ajax - Vojvodina zien op tv?

ZIGGO heeft dit seizoen de uitzendrechten van alle Europese toernooien. De wedstrijd tussen Ajax en Vojvodina wordt dus op ZIGGO Sport uitgezonden. Je kunt het duel zien via kanaal 14 als je een abonnement bij ZIGGO hebt, of via de ZIGGO Go-app.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?