Voorspelling Chelsea - Ajax (V): zit er een Amsterdams doelpuntje in op Stamford Bridge?

Publiek bij Ajax vrouwen in de Johan Cruijff Arena

Voorspelling Chelsea - Ajax (V): zit er een Amsterdams doelpuntje in op Stamford Bridge?

Een stunt zat er vorige week geen moment in voor de Ajax-vrouwen in de kwartfinale van de Champions League. Chelsea bleek in de heenwedstrijd in een volle Johan Cruijff Arena een maatje te groot. Voor de return op Stamford Bridge zullen de Amsterdamse vrouwen zich niet veel illusies maken. Een doelpunt maken lijkt op voorhand al heel wat.

Chelsea - Ajax
Kwartfinale Champions League
27 maart 2024, 21.00 uur
Stamford Bridge, Londen (Eng)

Ajax verloor vorige week dinsdag kansloos met 0-3 van Chelsea. Een schade was dat allerminst. De Engelse topclub is ook in Europa een gevestigde naam, een statuur die Ajax in het bijzonder en het Nederlandse clubvoetbal in het algemeen nog niet hebben in het vrouwenvoetbal. Sinds de invoering van de Eredivisie vrouwen was Ajax pas de eerste Nederlandse club die zich bij de laatste acht van de Champions League schaarde.

De manier waarop Ajax dat deed had voor voorzichtig optimisme gezorgd in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Chelsea. De ploeg van Suzanne Bakker trof het bepaald niet bij de loting voor de groepsfase, met Bayern München, PSG en AS Roma als tegenstanders, maar na de ene na de andere stunt werd Ajax tweede in de poule. Een nieuwe stunt bleef tegen Chelsea uit. Zonder de geschorste aanvoerder Sherida Spitse had Ajax weinig te vertellen in de eigen Johan Cruijff Arena.

Halverwege het tweeluik is de strijd al wel beslist. Dat biedt Ajax kansen op een aftocht met opgeheven hoofd. De Engelse vrouwen hoeven niet zo nodig meer en met de terugkeer van Spitse in het piepjonge elftal kan Ajax wellicht beter op tegen het ervaren Chelsea. Dat Ajax gaat winnen op Stamford Bridge verwachten we zeker niet, maar een kleine nederlaag mét doelpunt zien we zeker gebeuren. Je pakt er ruim twee keer je inleg mee.

WEDTIP 
Chelsea wint en beide teams scoren > 2.15

Waar kun je Ajax (V) - Chelsea zien op tv?

De return in de kwartfinale van de Champions League tussen Chelsea en Ajax wordt woensdagavond om 21.00 uur uitgezonden op NPO3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?