Voorspelling FC Twente - Ajax: 4,5 keer je inleg bij vroeg Twents doelpunt!

FC Twente

Voorspelling FC Twente - Ajax: 4,5 keer je inleg bij vroeg Twents doelpunt!

De Eredivisie is terug na de interlandbreak en hoe! Zondag staat er met FC Twente – Ajax de eerste voorzichtige kraker van dit seizoen op het programma. De Tukkers zijn nog zonder puntenverlies waar de Amsterdammers op moeten passen voor een desastreuze seizoensstart!

FC Twente - Ajax
Eredivisie
17 september, 14.30 uur
Grolsch Veste, Enschede

Nu de stofwolken van een van de meest roerige transferzomers uit de geschiedenis van Ajax zijn opgetrokken is het zondag vooral uitkijken naar de staat van de recordkampioen. In de eerste officiële wedstrijden van het seizoen hield het niet over bij de Amsterdammers, met de ontluisterende nederlaag tegen Ludogorets in de Europa League en het zoutloze gelijkspel bij Fortuna Sittard als dieptepunten. Tel daarbij op dat trainer Maurice Steijn na laatstgenoemde wedstrijd zijn technisch directeur Sven Mislintat openlijk afviel en je weet: het is crisis in Amsterdam.

Of bijna dan toch. Want zoals bij iedere club verstomt kritiek bij goede resultaten. Ajax wacht een interessante reeks. Na de wedstrijd tegen FC Twente wacht donderdag de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille en drie dagen later komt Feyenoord naar de Johan Cruijff Arena. Komt Ajax deze reeks redelijk tot goed door, dan is de crisis afgewend. Maar het is niet ondenkbaar dat de Amsterdammers alle drie de wedstrijden verliezen, en dan wordt in de hoofdstad overgeschakeld naar alarmfase 1.

Bij een semi-topper zo vroeg in het seizoen is het gissen naar de krachtsverhoudingen. Naar de staat van Ajax is dat met alle wijzigingen sowieso, maar ook de ware kracht van FC Twente moet nog blijken. De ploeg van Joseph Oosting pakte negen uit drie en is met PSV en AZ gedeeld koploper, maar met FC Volendam, PEC Zwolle en Almere City hadden de Tukkers bepaald niet het moeilijkste programma. In de voorronde van de Conference League werd Twente wel al echt getest. Het leverde een zware nederlaag op in Turkije tegen Fenerbahce (5-1) en ook thuis verloor Twente van de Turken (0-1). Daarbij moet worden aangetekend dat Twente tot de rode kaart van Yuri Regeer in Istanboel een uitstekende openingsfase speelde.

Voorspelling TOTO

FC Twente-uit is traditioneel een lastige uitwedstrijd voor Ajax. Vorig seizoen won FC Twente met 3-1, een jaar eerder werd het 1-1. In februari van dit jaar won Ajax wel nog in het toernooi om de TOTO KNVB Beker in Enschede. Steijn zal nu zijn selectie compleet is liever met een wedstrijd in de eigen Johan Cruijff Arena de competitie hebben hervat. Na de wedstrijd tegen Fortuna heeft de trainer door de interlandbreak slechts een paar keer met zijn complete groep kunnen trainen. FC Twente zal gebruik willen maken van de onrust in Amsterdam en gesteund door het fanatieke publiek in de Grolsch Veste Ajax meteen bij de keel willen grijpen. Scoort Twente in het eerste kwartier, dan pak je 4,5 keer je inleg!

WEDTIP 
FC Twente scoort in eerste 15 minuten > 4.50

Waar kun je FC Twente - Ajax zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en Ajax is zondagmiddag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?