Voorspelling FC Twente - PSV: houdt Twente of PSV indrukwekkende reeks levend?

FC Twente

Voorspelling FC Twente - PSV: houdt Twente of PSV indrukwekkende reeks levend?

Het in de Eredivisie voorlopig ongenaakbare PSV staat voor een eerste échte test. De ploeg van Peter Bosz gaat zaterdag op bezoek bij nummer drie FC Twente, dat al bijna anderhalf jaar ongeslagen is in eigen huis. Trekken de Tukkers die reeks door en bezorgen ze PSV het eerste puntenverlies?

FC Twente - PSV
Eredivisie
25 november 2023, 18.45 uur
Grolsch Veste, Enschede

Er breken tropenweken aan voor PSV. De Eindhovenaren spelen nog vier competitiewedstrijden tot de winterstop en treffen daarin onder andere FC Twente, Feyenoord en AZ. Tussendoor reist PSV voor de Europa League af naar Sevilla, komt Arsenal op bezoek en sluit het de eerste seizoenshelft af met een bekerwedstrijd tegen opnieuw FC Twente. De Tukkers zijn zaterdag de eerste tegenstander in deze loodzware reeks. Op 7 mei 2022 ging Twente op eigen veld onderuit tegen Fortuna, en dat was voorlopig de laatste keer dat in competitieverband een thuiswedstrijd verloren ging. 25 duels op rij verloor Twente niet in de Grolsch Veste. Voor de interlandbreak ging het bijna mis. NEC nam een 1-3 voorsprong en pas vlak voor tijd dwong de thuisploeg een gelijkspel af. Het was voor het eerst dit seizoen dat Twente thuis punten morste.

Opvallend: ook de laatste twee keer dat Twente thuis in de competitie niet wist te winnen werd het 3-3. Die uitslag zien we ook terug in de recente historie tussen beide ploegen in Enschede. In april 2022 maakte PSV diep in blessuretijd gelijk nadat het binnen een halfuur op een 3-0 achterstand was gekomen. Het gelijkspel is onderdeel van een reeks van vier uitwedstrijden bij Twente die PSV niet wist te winnen. In 2018 liepen de Eindhovenaren voor het laatst als winnaar van het veld in de Grolsch Veste. Vorig seizoen won Twente met 3-1. Gezien de staat van dienst van de Tukkers op eigen veld en de kracht van PSV verwachten we dat dit jaar de verschillen klein zullen zijn. Een doelpuntrijk gelijkspel vinden we daarom niet ondenkbaar. Een 3-3 eindstand is - zeker gezien de heerlijke odd - best een gokje waard!

WEDTIP 
Correct score 3-3 > 19.00

Bij PSV is Luuk de Jong dit seizoen MVP. De aanvoerder vond in acht van de twaalf competitiewedstrijden het net en scoorde in totaal tien keer. En met enige regelmaat gebeurt dat met het hoofd. Voor de interlandbreak deed De Jong dat nog tegen PEC Zwolle en ook in de Champions League tegen RC Lens kopte de spits raak. Verschalkt De Jong zijn voormalig ploeggenoot Lars Unnerstal met een kopbal? Je pakt er vijf keer je inleg mee!

WEDTIP

Luuk de Jong maakt een kopgoal > 5.00

Waar kun je FC Twente - PSV zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen FC Twente en PSV is zaterdagavond vanaf 18.45 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?