Voorspelling Frankrijk - Italië: topaanvallers tegen matige defensie, dus veel goals?

Het Parc des Princes in Parijs, thuishaven van Paris St. Germain en het Franse nationale team

Voorspelling Frankrijk - Italië: topaanvallers tegen matige defensie, dus veel goals?

De loting voor de Nations League leverde een heuse Poule des Doods op. In Groep 2 van Divisie A werden België, Frankrijk en Italië aan elkaar gekoppeld. Vrijdag openen Frankrijk en Italië tegen elkaar. Kunnen de afgegleden Italianen iets uitrichten tegen de sterke Fransen?

Frankrijk - Italië
Nations League
6 september 2024, 20.45 uur
Parc des Princes, Parijs (Fra)

WEDTIP
Frankrijk aantal doelpunten over 2.5 > 3.25

De term afgegleden gebruiken we niet zomaar. Amper drie jaar geleden beleefde Italië een absoluut hoogtepunt door op Wembley het uitgestelde EK van 2020 te winnen, de tweede Europese titel uit de historie. Daarna ging het - opnieuw - mis. Net als voor het WK van 2018 wist Italië zich niet te plaatsen voor het WK van 2022. Het EK van 2024 werd wel bereikt, maar in Duitsland volgde een roemloze aftocht. In de groepsfase werd alleen van Albanië gewonnen waarna Zwitserland in de achtste finales te sterk bleek.

En dus is het voor bondscoach Luciano Spalletti zaak door te selecteren. Jorginho, Bryan Cristante, Gianluca Mancini, Matteo Darmian; allemaal EK-gangers die er tegen Frankrijk vrijdag bij zullen zijn. Daar tegenover staat het debuut in de nationale selectie van Caleb Okoli (Leicester City) en Marco Brescianini (Atalanta) en de terugkeer van onder andere Moise Kean (Fiorentina) en Sandro Tonali (Newcastle United).

Maar Spalletti zal toch met enige jaloezie kijken naar de namen die zijn collega Didier Dechamps heeft geselecteerd. De selectie van Frankrijk voor het komende interlands is opnieuw om van te watertanden. Elke linie herbergt meerdere spelers van absolute wereldklasse. Maar op het EK bleek eens te meer dat dat niet genoeg is voor succes. Les Bleus haalde weliswaar de halve finales, maar overtuigde geen moment. Veelzeggend was dat Frankrijk pas in die halve finale een doelpunt wist te maken uit open spel.

Voorspelling TOTO

Voor het duel met Italië verwachten we wel doelpunten van Frankrijk. De Azzurri is verdedigend absoluut niet meer wat het geweest is. Het ontbreekt het huidige Italië aan topverdedigers als Georgio Chiellini en Leonardo Bonucci, die samen het hart van de defensie vormden op het succesvolle EK 2020. Zet tegenover die matige defensie de stootkracht van Frankrijk met onder andere Kylian Mbappé en Antoine Griezmann en drie Franse treffers lijken een reële optie.

WEDTIP
Frankrijk aantal doelpunten over 2.5 > 3.25

Waar kun je Frankrijk - Italië zien op tv?

De Nations League-wedstrijd tussen Frankrijk en Italië wordt vrijdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden op ZIGGO Sports.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?