Voorspelling Nederland - Duitsland: gaat Oranje naar Parijs?

De oranje fans zullen in Hamburg in grote getalen aanwezig zijn. Lees hier de voorspelling Polen - Nederland

Voorspelling Nederland - Duitsland: gaat Oranje naar Parijs?

De wedstrijd van Nederland tegen Duitsland dinsdagavond is officieel de troostfinale van de Nations League, maar de belangen van het duel zijn vele malen groter dan de naam doet vermoeden. De winnaar grijpt het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen!

Nederland - Duitsland
3e/4e plaats Nations League
28 februari 2024, 20.45 uur
Abe Lenstra Stadion, Heerenven

Hoe zat het ook alweer? Twaalf landen strijden straks in Parijs om de olympische titel. Drie daarvan komen uit Europa. Frankrijk is als organiserend land automatisch geplaatst, de andere twee tickets zijn weggelegd voor de finalisten van de Nations League. Oranje slaagde er vrijdagavond tegen Spanje niet in de finale te halen maar heeft toch nog een kans op het halen van de Spelen. Omdat Frankrijk in de andere halve finale won van Duitsland - en dus al zeker is van deelname aan het toernooi - gaat de nummer drie van de Nations League naar de Olympische Spelen. Nederland en Duitsland maken dinsdagavond in Heerenveen uit wie dat gaat worden.

Oranje verloor vrij kansloos van Spanje. In Sevilla werd het afgetekend 3-0 voor de regerend wereldkampioen. Twee treffers vlak voor rust waren de doodsteek voor de Oranje Leeuwinnen, die tegelijk goed nieuws uit Frankrijk kregen. De Fransen pakten een 2-0 voorsprong en daarmee ging de blik van Andries Jonker al naar dinsdagavond. Topscorer Vivienne Miedema ging in de rust uit voorzorg naar de kant, en ook Dominique Janssen, Lineth Beerensteyn, Esmee Brugts en Daniëlle van de Donk werden met het oog op het duel met Duitsland vroegtijdig gewisseld. Voor Miedema mocht het niet baten. Zij haakte maandag geblesseerd af en is inmiddels teruggekeerd naar haar club Arsenal.

Voorspelling TOTO

Een enorme aderlating natuurlijk voor de Leeuwinnen, die wel op een vol Abe Lenstra Stadion kunnen rekenen. Die steun zal Nederland ook hard nodig hebben. De Duitsers zijn de verliezend finalist van het afgelopen EK en de laatste onderlinge wedstrijd, een oefenwedstrijd in 2023, verloor Oranje met 1-0. De ploeg van Jonker is dinsdagavond niet de favoriet, maar we verwachten een wedstrijd waarin de verschillen klein zullen zijn. Op de laatste speeldag van de groepsfase verzorgde Nederland een ware Houdini-act door met twee doelpunten in blessuretijd tegen België precies genoeg te scoren voor groepswinst. Een nieuwe sensationele ontknoping sluiten we niet uit. Wint Oranje na verlenging van Duitsland? Daar staat een heerlijke quotering van 13.00 tegenover!

WEDTIP
Nederland wint na verlenging > 13.00

Waar kun je Nederland - Duitsland zien op tv?

De wedstrijd om de derde plaats van de Nations League tussen Nederland en Duitsland wordt dinsdagavond om 20.45 uur uitgezonden op NPO3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?