Voorspelling NEC - Feyenoord: 9x je inleg als de geschiedenis zich herhaalt

Voorspelling NEC - Feyenoord: 9x je inleg als de geschiedenis zich herhaalt

Met een zuinige 2-0 zege op NAC Breda herpakte Feyenoord zich afgelopen weekend van de enorme oorwassing die het in de Champions League kreeg van Bayer Leverkusen. Domper was het uitvallen van Santiago Gimenez, die tot de winterstop aan de kant staat, al scoorde zijn vervanger Ayase Ueda wel direct. Neemt de Japanner Feyenoord in Nijmegen tegen NEC bij de hand?

NEC - Feyenoord
Eredivisie
28 september 2024, 18.45 uur
Goffertstadion, Nijmegen

WEDTIP 
Ueda geeft assist en scoort > 9.00

Vorig seizoen nam Feyenoord Ueda voor acht miljoen euro over van Cercle Brugge. De Japanse spits werd zo de duurste aankoop van de Rotterdammers ooit. Ueda werd gehaald met het oog op een vertrek van Gimenez, die sowieso de eerste wedstrijden in de Champions League moest missen, maar de Mexicaan bleef in de Kuip en vertrok ook afgelopen zomer niet. Het zorgde ervoor dat Ueda het nog altijd met invalbeurten moest doen, waarin hij maar zelden belangrijk was. Vorig seizoen kwam de Japanner tot 37 optredens in alle competities, waarin hij maar vijf keer scoorde. En dit seizoen stond de teller tot de wedstrijd tegen NAC nog op nul. Een schril contrast met de cijfers van Ueda bij de Japanse nationale ploeg. Sinds zijn komst naar Feyenoord speelde de spits zes interlands voor het land van de rijzende zon, waarin hij acht keer scoorde.

Tegen NAC was het vrijwel direct na zijn entree wel raak. Koud vijf minuten in het veld scoorde Ueda de openingstreffer. In ieder geval tot de winterstop mag hij het nu vanaf het begin gaan laten zien bij Feyenoord. Te beginnen zaterdag in Nijmegen, als NEC de tegenstander is. Ueda bewaart goede herinneringen aan het Gofferstadion. Ook vorig seizoen ontbrak Gimenez voor het uitduel met NEC en de Japanner maakte toen vlak voor tijd de winnende treffer (2-3) en bij het tweede Rotterdamse doelpunt was hij al aangever geweest.

Voorspelling TOTO

Voor Feyenoord is het, ook gezien het prijskaartje wat om zijn nek hangt, te hopen dat Ueda nu zijn draai gaat vinden in de punt van de aanval. De achterstand op PSV is vroeg in het seizoen al opgelopen tot zes verliespunten en willen de Rotterdammers nog een concurrent worden voor de regerend kampioen dan is nieuw puntenverlies uit den boze. Met een herhaling van zijn prestaties van vorig seizoen zou Ueda zijn club dus behoorlijk kunnen helpen. Levert Ueda net als toen een assist en een doelpunt? Negen keer je inleg is voor jou!

WEDTIP 
Ueda geeft assist en scoort > 9.00

Waar kun je NEC - Feyenoord zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen NEC en Feyenoord is zaterdagavond vanaf 18.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

HOE WERKT TOTO SPORT?