Topscorers TOTO KNVB Beker

TOTO KNVB Beker

De TOTO KNVB Beker is een jaarlijks terugkerend toernooi voor het betaalde voetbal in Nederland. Dit samen met de best presterende amateurploegen uit de regio en clubs uit de Tweede en Derde Divisie. Hoewel de kansen bij de clubs uit de Eredivisie het hoogst liggen, wil dat niet zeggen dat de kleinere ploegen ook goed kunnen presteren.

Sterker nog, als we naar de topscorers kijken zien we veel relatief onbekende namen terugkomen. En dat is één van de punten waardoor deze competitie zo leuk is, de kleine ploegen van Nederland kunnen zich namelijk ook eens goed in de kijker spelen. Dit is voor een speler natuurlijk een uitgelezen kans om opgepikt te worden door topclubs.

ZET IN & WIN!

 

Absolute topscorer TOTO KNVB Beker

Het toernooi wordt al sinds 1899 officieel gespeeld en zodoende zijn er veel topscorers geweest met een hoog aantal doelpunten. De speler die echter de kroon spant is Jack de Gier in het seizoen 1999/2000. Hij wist toen maar liefst 12 keer te scoren. De Gier kwam toen uit voor de club N.E.C. Nijmegen.

Andere topscorers

Andere namen zijn Wout Weghorst (2017/18 – AZ), Dennis de Nooijer (2004/05 – FC Dordrecht) en Dirk Jan Derksen (1998/99 – FC Zwolle) met 9 doelpunten. Leuk detail: de grootste uitslag in een bekerduel in Nederland was 9-2 in 1944, toen Willem II speelde tegen Groen Ster Heerlerheide.

Huidige topscorers

In het huidige seizoen kan nog alles veranderen, gezien we pas halverwege zijn. Toch ligt het aantal doelpunten bij sommige spelers al hoog. Hieronder een overzicht van de huidige topscorers over een aantal van één tot drie wedstrijden.

Milan Zonneveld (ADO ’20 Heemskerk) – 4 doelpunten
Niels Butter (OFC Oostzaan) – 4 doelpunten
Nabil Haddadi (HV & CV Quick) – 4 doelpunten
Ben van den Nieuwenhof (Blauw-Geel ’38) – 3 doelpunten
Daimen Schra (VV Staphorst) – 3 doelpunten
Reda Kharchouch (Excelsior) – 3 doelpunten
Rami Al Hajj (sc Heerenveen) – 3 doelpunten
Koen van der Zanden (Blauw Geel ’38 / Jumbo ) – 3 doelpunten
Steve Schalkwijk (HSV Hoek) – 3 doelpunten
Lennard Tol (RKAV Volendam) – 3 doelpunten
Floris van der Linden (Spakenburg) – 3 doelpunten
Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen) – 3 doelpunten
Sander van de Streek (FC Utrecht) – 3 doelpunten

Gezien er nog veel wedstrijden gespeeld moeten worden in Nederland voor de beker, is het bovenstaande overzicht uiteraard onderhevig aan veranderingen. We zullen dit overzicht blijven updaten.

Ajax is koploper

De club die de TOTO KNVB Beker het vaakst heeft gewonnen in Nederland is Ajax, gevolgd door Feyenoord. Meer over de winnaars in Nederland vind je in het winnaars artikel op deze pagina. Bij TOTO is het mogelijk om te wedden op de bekerwedstrijden in Nederland, check daarvoor dit overzicht.