Voorspelling Brazilië – Zwitserland: recordwereldkampioen de lichte favoriet

Brazilië - Zwitserland - TOTO

Bij het WK van 2018 zaten Brazilië en Zwitserland ook al bij elkaar in de poule. In Rusland eindigde deze confrontatie in 1-1. Je zou het misschien niet verwachten, maar beide landen houden elkaar altijd aardig in evenwicht. Van de negen eerdere editie van Brazilië – Zwitserland werden er drie gewonnen voor de vijfvoudig wereldkampioen. De Zwitsers trokken twee keer aan het langste eind en vier maal rolde er een gelijkspel uit de bus. Kan de grote favoriet voor de wereldtitel een vierde zege boeken?

Brazilië – Zwitserland
Groep G WK 2022
28 november 2022
17.00 uur, Stadium 974, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Brazilië begon uitstekend aan de jacht op de eerste wereldtitel in twintig jaar. Het duel met Servië werd vooraf gezien als een lastige voor de Goddelijke Kanaries. Maar Brazilië bleek heer een meester. De 2-0 was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De formatie van bondscoach Tite schoot maar liefst 23 keer op doel, waarvan er negen tussen de palen belandden. Met de vorm zit het dus wel goed. De Brazilianen waren ook niet volledige afhankelijk van Neymar. Anderen stonden op, met Richarlison als blikvanger. De spits van Tottenham Hotspur nam beide goals voor zijn rekening. Nu Neymar voorlopig geblesseerd moet afhaken, zijn alle ogen voor doelpunten nog meer gericht op Richarlison. Kan hij ook tegen Zwitserland het net vinden?

WEDTIP
Richarlison scoort en Brazilië wint 2-0, 2-1 of 3-1 > 5,80

Ook Zwitserland won de eerste wedstrijd in Poule G. In tegenstelling tot Brazilië had het een stuk meer moeite de tegenstander over de knie te leggen. Uitgerekend de geboren Kameroener Breel Embolo zorgde voor de zege op Kameroen. Het betekende voor de spits van AS Monaco alweer zijn derde treffer in de laatste vier interlands. Zoals we in onze eerste wedtip al weggaven, verwachten wij een zege voor Brazilië. Maar een goaltje voor Embolo moet er wel weer inzitten.

WEDTIP
Embolo scoort en Zwitserland verliest > 10,00

Waar kun je Brazilië – Zwitserland zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Brazilië en Zwitserland is maandagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?