Voorspelling Italië – Argentinië: wie wint op Wembley de Finalissima?

Wembley Stadium | TOTO

Terug van bijna dertig jaar weggeweest: een Super Cup-wedstrijd tussen de Europees kampioen en de Zuid-Amerikaans kampioen. Italië tegen Argentinië dus, gedoopt tot Finalissima. Wembley is woensdag het decor, wie wint deze hernieuwde prijs?

Italië – Argentinië
CONMEBOL-UEFA Cup of Champions
1 juni 2022
20.45 uur, Wembley, Londen (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

En daarmee keert Italië terug op gewijde grond. Maar sinds de Azzurri vorig jaar in Londen de Europese titel veroverde hapert de onverslaanbare machine van Roberto Mancini. Met een nederlaag tegen Spanje in de Nations League kwam er een einde aan de ongeslagen status die ruim drie jaar en 37 wedstrijden duurde. En in de WK-kwalificatie stapelde Italië puntverlies op puntverlies, met als absoluut dieptepunt de nederlaag tegen Noord-Macedonië in de play-offs. Voor de tweede keer op rij mist Italië daardoor het WK.

Ook bij Argentinië maakte het winnen van de Copa America deel uit van een indrukwekkende reeks. In Brazilië lukte het Lionel Messi dan eindelijk eens een grote prijs te winnen met zijn land; het was voor de Argentijnen de eerste hoofdprijs sinds 1993. Het verschil met Italië is dat de ploeg van Lionel Scaloni ook na het toernooi de ongeslagen status vast bleven houden. Inmiddels duurt de streak van de ploeg van Lionel Scaloni 32 wedstrijden. Argentinië bleef de hele WK-kwalificatie zonder nederlaag en mag komende winter in Qatar gezien worden als een van de favorieten voor de WK-titel.

Brengt ons bij onze voorspelling, want als favoriet voor de WK-titel is Argentinië ook woensdag favoriet. Hoewel Italië tegen een tegenstander van dit formaat maar wat graag zal willen laten zien dat het missen van het WK een fout was, schatten we Messi en co wat hoger in. Argentinië zal het duel daarbij zien als serieuze testcase voor het WK, waar Italië buitenom de Nations League dit jaar nergens om speelt. Wij denken dat Argentinië minstens twee keer zal scoren, en geen tegentreffer zal krijgen. In de laatste negen interlands hield de Argentijnse defensie zeven keer de nul.

WEDTIPS
Argentinië aantal doelpunten over 1.5 > 2.80

Argentinië wint met 2-0 > 10.00

Waar kun je Italië – Argentinië zien op tv?

De wedstrijd tussen Italië en Argentinië is woensdagavond vanaf 20.45 uur te zien bij ZIGGO Sports Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!