Voorspelling Nederland – Ecuador: verslaat Oranje de stugge Zuid-Amerikanen?

Nederland - Ecuador - TOTO

Vrijdagmiddag is het alweer tijd voor de tweede groepswedstrijd van Nederland tijdens dit WK. In Poule A is Ecuador de tegenstander, dat net als Oranje ook haar eerste wedstrijd won (0-2 tegen Qatar). Hoewel de Zuid-Amerikanen in het gastland een onthutsend zwakke opponent troffen, is het zeker geen uitgemaakte zaak dat het Nederlands Elftal wel ‘even’ wint. Lees hier onze voorspellingen en wedtips.

Nederland – Ecuador
Groep A WK 2022
25 november 2022
17.00 uur, Khalifa International Stadion, Ar-Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Geen tegendoelpunten

Ecuador speelde in 2022 elf interlands en de resultaten in die wedstrijden kun je op verschillende manieren interpreteren. Want hoe goed is het land dat dit jaar Argentinië en Brazilië op een 1-1 gelijkspel hield, maar ook slechts twee keer scoorde in de laatste zes interlands vóór het WK, en tegen Japan en Saudi-Arabië niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. Aan de andere kant kreeg Ecuador in de laatste zeven interlands geen enkele tegentreffer. Van de elf wedstrijden in 2022 verloren de Zuid-Amerikanen één keer, maar werd er ook maar drie keer gewonnen. Uit de overwinning op Qatar kan weinig worden opgemaakt, want het thuisland heeft niet een al te best elftal. Wij verwachten daarom dat Nederland aardig wat moeite gaat ondervinden op Ecuador te verslaan. Het lukt wel, maar het zal een kleine overwinning worden.

WEDTIP
Nederland wint met 1-0 > 6,00

Op zoek naar creativiteit 

Het Nederlands Elftal moet het waarschijnlijk hebben van de nodige bewegelijkheid en creativiteit om de defensie van Ecuador stuk te spelen. Tegen Senegal werd duidelijk dat de mannen van bondscoach Louis van Gaal daar erg veel moeite mee hebben. Het tempo aan de bal was traag, waardoor de voorwaartsen slecht bereikt werden. Als Oranje daar wel in slaagde, gebeurde er nauwelijks iets. Het hielp niet mee dat Vincent Janssen werd opgesteld, een vrij statische spits. Het gemis van Memphis Depay liet zich gelden. Verrassend was het dan ook niet dat het Nederland Elftal na zijn inbreng – na ruim een uur – beter ging spelen. Van Gaal liet al doorschemeren dat de Barcelona-speler weer niet vanaf de aftrap begint. Ongetwijfeld valt Depay wel in. Maakt hij dan die ene treffer?

WEDTIP
Nederland wint en Depay scoort doelpunt > 3,00

Waar kun je Nederland – Ecuador zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Nederland en Ecuador is vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?