Voorspelling Portugal – Uruguay: drukt Portugal Luis Suárez en co in de problemen?

Portugal - Ghana | TOTO

Een echte topper in Groep H van het WK 2022, tussen twee ploegen die vooraf als outsiders voor de wereldtitel golden. Portugal maakte die status waar door te winnen van Ghana, Uruguay bleef teleurstellend steken op een gelijkspel tegen Zuid-Korea. En zit dus bij een nederlaag tegen de Portugezen in de problemen!

Portugal – Uruguay
Groep H WK 2022
28 november 2022
20.00 uur, Lusail Iconic Stadion, Lusail

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Net als tegen Ghana zullen alle ogen weer gericht zijn op Cristiano Ronaldo. De inmiddels clubloze Portugese superster versierde in de eerste wedstrijd een penalty en schoot zijn ploeg onberispelijk naar de voorsprong. Toen het werk gedaan was en Ronaldo gewisseld werd ging het nog bijna mis voor Portugal. Ghana kwam terug maar ternauwernood trok de ploeg van Fernando Santos de overwinning over de streep. Met zijn doelpunt vestigde Ronaldo maar weer eens een record. Na 2006, 2010, 2014 en 2018 heeft CR7 ook zijn doelpunt op het WK van 2022 te pakken en hij is daarmee de eerste die op vijf WK’s heeft gescoord. En wij denken dat het niet bij één treffer blijft. Wint Portugal van Uruguay met een treffer van zijn topscorer? Ruim drie keer je inleg is voor jou.

WEDTIP

Cristiano Ronaldo scoort en wint > 3.20

Want een nederlaag voor Uruguay ligt toch wel voor de hand. Tegen Zuid-Korea was het optreden van de Zuid-Amerikanen ondermaats. Daarbij viel ook de fitheid van Luis Suárez op, of beter het gebrek daaraan. Bij de voormalig Ajacied zijn de jaren inmiddels hard aan het tellen. Zijn club Nacional maakte Suárez nog wel kampioen de afgelopen maanden, maar voor het hoogste podium lijkt de aanvaller gewoon te kort te komen. Nee, dan maakt die andere oude krijger een veel fittere indruk. Hoewel ook bij Ronaldo te zien is dat hij richting de 40 gaat is hij nog wel in staat zijn ploeg op sleeptouw te nemen. En laat Portugal nou bij uitstek een toernooiploeg hebben, die iedere wedstrijd een stukje beter gaat spelen. Tegen Ghana beslisten de Portugezen het duel na rust. Nu weer?

WEDTIP

Half-time/Full-time gelijkspel/Portugal > 4.75

Waar kun je Portugal – Uruguay zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Portugal en Uruguay is dinsdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?