Voorspelling Spanje – Duitsland: dé kraker van de poulefase

Spanje - Duitsland

Duitsland sneed zichzelf lelijk in de vingers tegen Japan en moet tegen Spanje vol aan de bak niet al na twee wedstrijden alweer de koffers te moeten gaan pakken. Want de Spanjaarden maakten wél indruk in de eerste wedstrijd en zijn de favoriet in deze absolute kraker!

Spanje – Duitsland
Groep E WK 2022
27 november 2022
20.00 uur,
Al Baytstadion, Al Khawr

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Door de blamage tegen Japan hangt het bereiken van de achtste finales voor de Duitsers aan een zijden draadje. Het zou uniek zijn, twee keer achter elkaar al in de groepsfase van een WK worden uitgeschakeld. Vier jaar geleden overleefde Duitsland een poule met Zweden, Mexico en Zuid-Korea niet, mede door een 2-0 nederlaag tegen de Zuid-Koreanen. Bij een nederlaag tegen Spanje is een tweede vroegtijdige exit op rij voor het land dat tussen van 2002 tot en met 2014 altijd minstens de halve finale haalde een feit.

Laatste ontmoeting: 6-0 voor Spanje

Bondscoach Hansi Flick zal toch vooral willen wijzen op de eerste helft, waarin Duitsland veruit de beter ploeg was. Japan mocht van geluk spreken dat het slechts met een 1-0 achterstand de rust haalde. Maar het vertrouwen van de Duitse ploeg zal toch een enorme deuk hebben opgelopen, waar dat van de Spanjaarden na de 7-0 zege op Costa Rica torenhoog zal zijn. En dan is er nog die laatste ontmoeting tussen beide ploegen, twee jaar geleden in de Nations League. Spanje blies Duitsland die avond in Sevilla van de mat en won met liefst 6-0.

Maar weinig landen kunnen zeggen dat ze van de laatste tien wedstrijden tegen Duitsland er maar twee verloren. Spanje kan het, en dat maakt La Roja tot een heuse angstgegner voor Die Mannschaft. Kegelt Spanje Duitsland uit het toernooi en scoren beide teams? Het levert je vier keer je inleg op!

WEDTIP
Spanje wint en beide teams scoren > 4.00

Waar kun je Spanje – Duitsland zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Spanje en Duitsland is zondagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?