Excelsior

ADO Den Haag - Excelsior: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Komende vrijdag staat ADO Den Haag tegen Excelsior op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. ADO lijkt in betere vorm tegen Excelsior, maar wie trekt er aan het langste eind in het Bingoal Stadion?

ado-den-haag-fans

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Keuken Kampioen Divisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. De teams hielden elkaar in evenwicht door ieder één keer te winnen.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet ADO het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. Excelsior won éénmaal, éénmaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

ADO Den Haag - Excelsior
20.00, Bingoal Stadion
Scheidsrechter, Stan Teuben

Terugkijkend: teams opgewassen tegen elkaar

De ploeg van Darije Kalezic en de Roodzwarten troffen elkaar vanaf 2018 twee keer in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er vielen zeven goals, gemiddeld 3,5 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.

ADO kleurloos

De Hagenezen geven laatste wedstrijden weinig richting. ADO boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Volendam. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Hagenezen één duel, verloren éénmaal en speelden drie keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield ADO de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats ADO Den Haag:

• scoorde 76 goals deze competitie in 41 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,85.

Spelerstats ADO Den Haag:

• Daryl van Mieghem is met twee goals de topscorer van de groen-gelen in deze competitie.

De Kralingers kleurloos

De Kralingers geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Excelsior gelijk tegen Vitesse (1-1). De afgelopen drie competitiewedstrijden wonnen de Roodzwarten één duel, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande drie wedstrijden hield Excelsior de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Excelsior:

• scoorde vijf goals deze competitie in drie wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,67.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden drie van deze goals en uit twee doelpunten.