20.00
Jong_FC_Utrecht
Jong FC Utrecht

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Komende vrijdag staat ADO Den Haag tegen Jong FC Utrecht op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt ADO in het voordeel tegen Jong Utrecht. Welke uitslag levert het komende duel op?

ado-den-haag-fans

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Keuken Kampioen Divisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won ADO drie keer en drie keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert ADO op papier beter dan Jong Utrecht. De club uit Den Haag won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De ploeg uit Utrecht won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht
20.00, Bingoal Stadion
Scheidsrechter, Wouter Wiersma

Terugkijkend: ADO wint meer onderlinge duels dan Jong Utrecht

De club uit Den Haag en de Utrechters troffen elkaar vanaf 2018 zes keer in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er werden negentien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,17 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk tien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,67 goals per duel.

ADO al een tijdje zonder winst

De groen-gelen hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. Het vorige duel speelde ADO gelijk tegen Telstar. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitieduels won de Residentieclub één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield ADO de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats ADO Den Haag:

• scoorde zeven goals deze competitie in zeven wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vier van deze goals en uit drie doelpunten.

Spelerstats ADO Den Haag:

• Daryl van Mieghem is de topscorer van de ploeg van Darije Kalezic deze competitie, met drie doelpunten.