20.00
Roda_JC_Kerkrade
Roda JC Kerkrade

ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Komende vrijdag staat ADO Den Haag tegen Roda JC Kerkrade op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Roda in het voordeel tegen ADO. Wat wordt de uitkomst in het Bingoal Stadion?

ado-den-haag-fans

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Keuken Kampioen Divisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar zesmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won ADO één keer, Roda won er drie en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Roda het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. ADO won éénmaal, éénmaal verloren en driemaal gelijkgespeeld.

ADO Den Haag - Roda JC Kerkrade
20.00, Bingoal Stadion
Scheidsrechter, Robin Vereijken

Terugblik: Roda wint onderlinge duels vaker dan ADO

De Residentieclub en de Koempels troffen elkaar vanaf 2018 zes keer in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er werden zeventien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,83 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negen doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,5 goals per duel.

ADO al een tijdje ongeslagen

De groen-gelen kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste vier wedstrijden won de club of speelde gelijk. ADO boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Oss. Het werd 5-1. De afgelopen vijf competitieduels won de club uit Den Haag één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. ADO hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats ADO Den Haag:

• maakte dertien doelpunten in negen competitieduels, een gemiddelde van 1,44.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijf van deze goals en uit acht doelpunten.

Spelerstats ADO Den Haag:

• Lee Bonis is met vier goals de topscorer van de groen-gelen in deze competitie.
  • Lee Bonis scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.

De Kerkradenaren al een tijd zonder verlies

De ploeg uit Kerkrade kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste vijf duels won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd won Roda van Excelsior met 3-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Kerkradenaren drie duels en speelden er twee gelijk. Roda hield viermaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Roda JC Kerkrade:

• scoorde tien goals deze competitie in negen wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,11.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijf van deze goals en uit vijf doelpunten.