18.00
Fiorentina
Fiorentina

Atalanta - Fiorentina: statistieken Serie A

Aanstaande zondag speelt Atalanta thuis tegen Fiorentina in de 29e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Atalanta heeft historisch het overwicht maar Fiorentina lijkt in betere vorm. Kunnen de spelers van Atalanta dit doortrekken?

Atalanta

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Fiorentina. In Stadio Artemio Franchi won Fiorentina met 3-2. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Serie A. Van deze duels won La Dea vijfmaal, Fiorentina won er drie en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Fiorentina op papier beter dan Atalanta. Fiorentina won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. La Dea won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Atalanta - Fiorentina
Serie A
18.00, Gewiss Stadium
Scheidsrechter, Juan Luca Sacchi

Terugkijkend: Atalanta wint meer onderlinge duels dan Fiorentina

La Dea en I Viola troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Serie A:
  • Er werden 33 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk twintig goals. Dit is een gemiddelde van 1,82 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 60 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,45 keer per wedstrijd. Spelers van Atalanta schoten het vaakst, namelijk 32 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,36. De spelers van Atalanta maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk driemaal.

Atalanta al een tijdje zonder winst

De spelers van Atalanta hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd speelde Atalanta gelijk tegen Juventus (2-2). De afgelopen vijf competitieduels won La Dea één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. Atalanta hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Atalanta:

• scoorde 51 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,82.
  • scoorde thuis 31 keer en uit twintigmaal.
  • spelers schoten 96 keer op goal, gemiddeld 3,43 keer per duel.