Genoa

Atalanta - Genoa: statistieken Serie A

Komende zaterdag staat Atalanta tegen Genoa op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Atalanta heeft historisch het overwicht bij treffers met Genoa. Kunnen de spelers van Atalanta dit doortrekken?

Atalanta

De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de eerdere vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Atalanta vijf keer, Genoa won er één en vier keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De afgelopen vijf competitiewedstrijden lijken de resultaten van de twee clubs op elkaar: de ploegen wonnen ieder één keer en verloren drie wedstrijden.

Atalanta - Genoa
Serie A
18.00, Gewiss Stadium
Scheidsrechter, Daniele Chiffi

Terugblik: Atalanta wint onderlinge duels vaker dan Genoa

La Dea en de spelers van Genoa kwamen elkaar sinds 2018 tienmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen 28 goals, gemiddeld 2,8 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk negentien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,9 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 64 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,4 schoten per wedstrijd. de spelers van Atalanta schoten het vaakst op doel, namelijk 36 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,4. Atalanta scoorde met drie kopballen de meeste.

De spelers van Atalanta kleurloos

Atalanta kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel speelde Atalanta gelijk tegen Bologna. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Atalanta één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Atalanta de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Atalanta:

• scoorde elf goals deze competitie in zes wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,83.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijf van deze goals en uit zes doelpunten.
  • spelers schoten twintig keer op goal, gemiddeld 3,33 keer per duel.

Spelerstats Atalanta:

• Mateo Retegui is met vier goals de topscorer van de spelers van Atalanta in deze competitie.
  • Mateo Retegui scoorde driemaal met het hoofd.
  • Lazar Samardzic scoorde één keer met de linkervoet.
  • Marco Brescianini en Ademola Lookman maakten ieder twee goals met de rechtervoet.

De spelers van Genoa al een tijd zonder winst

Genoa heeft het zwaar en kan de laatste vier duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Genoa van Juventus met 0-3. De afgelopen vijf competitieduels won Genoa één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Genoa hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Genoa:

• scoorde vier goals deze competitie in zes wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,67.
  • scoorde thuis drie keer en uit éénmaal.
  • de spelers schoten in totaal dertien keer op goal. Dit is gemiddeld 2,17 keer per wedstrijd.