Feyenoord
Feyenoord

AZ - Feyenoord: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat AZ tegen Feyenoord op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Feyenoord heeft historisch het overwicht bij treffers met AZ. Kunnen de mannen van Arne Slot dit doortrekken?

Feyenoord won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in De Kuip, met 1-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar negenmaal tegen in de Eredivisie. Iedere ploeg won viermaal en één wedstrijd eindigde met gelijke stand.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Feyenoord op papier beter dan AZ. De 16-voudig landskampioen won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De tweevoudig landskampioen won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

AZ - Feyenoord
Eredivisie
14.30, AFAS Stadion
Scheidsrechter, Danny Makkelie

Terugblik: Feyenoord wint onderlinge duels vaker dan AZ

De formatie van coach Pascal Jansen en de mannen van Arne Slot kwamen elkaar sinds 2018 tienmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden 31 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,1 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zestien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,6 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 60 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6 schoten per wedstrijd. de mannen van Arne Slot schoten het vaakst op doel, namelijk 42 keer.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,3. De mannen van Arne Slot maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

De Alkmaarders al een tijd zonder winst

De tweevoudig landskampioen heeft het zwaar en kan de laatste vier duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde AZ gelijk tegen Heerenveen (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Alkmaarders één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. AZ hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft. Denso Kasius speelt het komende duel niet, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats AZ:

• scoorde 40 goals deze competitie in negentien wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,11.
  • scoorde thuis 25 keer en uit vijftienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 61 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,21 keer per wedstrijd.

Spelerstats AZ:

• Vangelis Pavlidis is de topscorer van de club uit Alkmaar deze competitie, met twintig doelpunten.
  • Vangelis Pavlidis scoorde minstens twee wedstrijden achter elkaar.
  • Vangelis Pavlidis scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Vangelis Pavlidis maakte acht goals met de linkervoet.
  • Vangelis Pavlidis scoorde tienmaal met de rechtervoet.
  • Yukinari Sugawara gaf vier keer een assist.