14.30
Heracles
Heracles Almelo

Excelsior - Heracles Almelo: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat Excelsior tegen Heracles Almelo op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Heracles in het voordeel tegen Excelsior. Wat wordt de uitkomst in het Van Donge & De Roo Stadion?

Excelsior

Heracles won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Erve Asito, met 3-1. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Eredivisie. De ploegen wonnen toen ieder éénmaal

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Heracles het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor drie wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Excelsior won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Excelsior - Heracles Almelo
Eredivisie
12 mei 2024
14.30, Van Donge & De Roo Stadion
Scheidsrechter, Dennis Higler

Terugkijkend: Heracles wint meer onderlinge duels dan Excelsior

De ploeg van Marinus Dijkhuizen en de Almeloërs kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden zestien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 5,33 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk tien goals. Dit is een gemiddelde van 3,33 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er negentien keer op goal geschoten, gemiddeld 6,33 keer per wedstrijd. Spelers van Heracles schoten het vaakst, namelijk twaalf keer.
  • Er werden vier goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 1,33. Beide teams scoorden even vaak met een kopbal.

De Kralingers kleurloos

De ploeg van Marinus Dijkhuizen kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. Het vorige duel verloor Excelsior van NEC. Het werd 0-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Marinus Dijkhuizen één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Excelsior de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft. Siebe Horemans speelt het komende duel niet, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Excelsior:

• scoorde 46 goals deze competitie in 32 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,44.
  • scoorde thuis 22 keer en uit 24 keer.
  • spelers schoten 90 keer op goal, gemiddeld 2,81 keer per duel.

Spelerstats Excelsior:

• Troy Parrott is de topscorer van de ploeg van Marinus Dijkhuizen deze competitie, met acht doelpunten.
  • Lazaros Lamprou scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Lance Duijvestijn en Troy Parrott scoorden ieder drie keer met de linkervoet.
  • Troy Parrott maakte vijf goals met de rechtervoet.

De Heraclieden al een tijd zonder winst

De ploeg uit Almelo heeft het moeilijk en kan de laatste drie wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Heracles van RKC met 0-5. De afgelopen vijf competitieduels won de formatie van John Lammers twee wedstrijden en verloor er drie In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Heracles de nul. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Heracles Almelo:

• maakte tijdens thuiswedstrijden 25 van deze goals en uit zestien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 77 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,41 keer per wedstrijd.