20.00
Willem_2
Willem II

FC Dordrecht - Willem II: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Aanstaande vrijdag speelt FC Dordrecht thuis tegen Willem II in de 37e ronde van de Keuken Kampioen Divisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Willem II heeft historisch het overwicht maar Dordrecht lijkt in betere vorm. Kunnen de Tricolores dit doortrekken?

fc-dordrecht-fans

Willem II won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Koning Willem II Stadion, met 2-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Keuken Kampioen Divisie. Van deze wedstrijden won Willem II één keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Dordrecht op papier beter dan Willem II. De ploeg uit Dordrecht won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. De ploeg van trainer Peter Maes won tweemaal, verloor nul duels en speelde driemaal gelijk.

FC Dordrecht - Willem II
3 mei 2024
20.00, M-Scores Stadion

Terugkijkend: Willem II wint meer onderlinge duels dan Dordrecht

De ploeg uit Dordrecht en de Tricolores kwamen elkaar sinds 2018 driemaal tegen in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er werden zeven doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,33 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk vier doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,33 goals per duel.

Dordrecht al een tijdje ongeslagen

De ploeg uit Dordrecht kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste elf duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde Dordrecht gelijk tegen Cambuur. Het werd 3-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Dordtenaren vier duels en speelden er één gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Dordrecht de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats FC Dordrecht:

• maakte 72 doelpunten in 36 competitieduels, een gemiddelde van 2.

Spelerstats FC Dordrecht:

• Mathis Suray is de topscorer van de ploeg van Michele Santoni deze competitie, met dertien doelpunten.

De Tilburgers al een tijd zonder verlies

De Tricolores kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste acht wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Willem II gelijk tegen Groningen. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Tricolores twee duels en speelden er drie gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Willem II de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Willem II:

• scoorde 73 goals deze competitie in 36 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,03.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 42 van deze goals en uit 31 doelpunten.