16.30
Pec zwolle
PEC Zwolle

FC Twente - PEC Zwolle: statistieken Eredivisie

Aanstaande zaterdag speelt FC Twente thuis tegen PEC Zwolle in de 5e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Twente in het voordeel tegen PEC. Welke uitslag levert het komende duel op?

FC Twente

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zevenmaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Twente zes keer en PEC won er één.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Twente het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. PEC won éénmaal, viermaal verloren en niet gelijkgespeeld.

FC Twente - PEC Zwolle
Eredivisie
16.30, De Grolsch Veste
Scheidsrechter, Jochem Kamphuis

Terugkijkend: Twente wint meer onderlinge duels dan PEC

De ploeg van Joseph Oosting en de Zwollenaren troffen elkaar vanaf 2018 zeven keer in de Eredivisie:
  • Er werden 22 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,14 goals per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk elf doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,57 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 39 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,57 keer per wedstrijd. Spelers van PEC schoten het vaakst, namelijk 21 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,43. De Tukkers maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

De Trots van het Oosten scoort veel

De ploeg van Joseph Oosting scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld 2,6 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd verloor Twente van Utrecht met 1-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Enschedeërs drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Twente de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats FC Twente:

• scoorde 73 goals deze competitie in 37 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,97.
  • scoorde thuis 41 keer en uit 32 keer.
  • de spelers schoten in totaal 117 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,16 keer per wedstrijd.