Twente
FC Twente

FC Utrecht - FC Twente: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat FC Utrecht tegen FC Twente op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Utrecht lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Twente, maar zijn de Tukkers in Stadion Galgenwaard in betere vorm?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Utrecht vijf keer, Twente won er drie en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Twente op papier beter dan Utrecht. De ploeg uit Enschede won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. De ploeg van Ron Jans won tweemaal, verloor één duel en speelde tweemaal gelijk.

FC Utrecht - FC Twente
Eredivisie
12.15, Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter, Dennis Higler

Terugblik: Utrecht wint onderlinge duels vaker dan Twente

De ploeg uit Utrecht en de Enschedeërs troffen elkaar vanaf 2018 tien keer in de Eredivisie:
  • Er vielen 22 goals, gemiddeld 2,2 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk dertien goals. Dit is een gemiddelde van 1,3 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 45 keer op goal geschoten, gemiddeld 4,5 keer per wedstrijd. Spelers van Twente schoten het vaakst, namelijk 23 keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,1. Utrecht scoorde met één kopbal de meeste.

Utrecht kleurloos

De ploeg uit Utrecht kan de laatste wedstrijden weinig richting geven. De vorige competitiewedstrijd won Utrecht van NAC met 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Utrechters twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Utrecht de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats FC Utrecht:

• scoorde 53 goals deze competitie in 37 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,43.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 30 van deze goals en uit 23 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 114 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,08 keer per wedstrijd.