14.30
Pec zwolle
PEC Zwolle

FC Utrecht - PEC Zwolle: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht thuis tegen PEC Zwolle in de 1e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Utrecht in het voordeel tegen PEC. Welke uitslag levert het komende duel op?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Eredivisie. Van deze duels won de ploeg uit Utrecht viermaal, de formatie van Johnny Jansen won er twee en vier keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Utrecht op papier beter dan PEC. De ploeg uit Utrecht won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. De club uit Zwolle won éénmaal, verloor twee duels en speelde tweemaal gelijk.

FC Utrecht - PEC Zwolle
Eredivisie
14.30, Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter, Jannick van der Laan

Terugblik: Utrecht wint onderlinge duels vaker dan PEC

De ploeg van Ron Jans en de Blauwvingers troffen elkaar vanaf 2018 tien keer in de Eredivisie:
  • Er werden 42 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4,2 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk 29 doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,9 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 57 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,7 keer per wedstrijd. de Domstedelingen schoten het vaakst op doel, namelijk 29 keer.
  • Zesmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,6. Utrecht scoorde met vijf kopballen de meeste.

Utrecht kleurloos

De Utrechters geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel speelde Utrecht gelijk tegen AZ. Het werd 3-3. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Ron Jans twee wedstrijden, verloor éénmaal en speelde twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Utrecht de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats FC Utrecht:

• scoorde 49 goals deze competitie in 34 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,44.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 29 van deze goals en uit twintig doelpunten.
  • spelers schoten 105 keer op goal, gemiddeld 3,09 keer per duel.

De Blauwvingers al een tijd zonder winst

De Blauwvingers hebben het lastig en kunnen de laatste drie duels niet winnen. Het vorige duel verloor PEC van Twente. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitieduels won de formatie van Johnny Jansen één wedstrijd, verloor tweemaal en speelde twee keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield PEC de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats PEC Zwolle:

• maakte tijdens thuiswedstrijden negentien van deze goals en uit 26 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 118 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,47 keer per wedstrijd.