20.00
Pec zwolle
PEC Zwolle

FC Utrecht - PEC Zwolle: statistieken Eredivisie

Aanstaande woensdag speelt FC Utrecht thuis tegen PEC Zwolle in de 28e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Utrecht in het voordeel tegen PEC. Wat wordt de uitkomst in Stadion Galgenwaard?

PEC won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het MAC³PARK stadion, met 1-0. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze duels won de ploeg uit Utrecht driemaal, de formatie van Johnny Jansen won er één en vier keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Utrecht het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. PEC won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

FC Utrecht - PEC Zwolle
Eredivisie
20.00, Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter, Serdar Gözübüyük

Terugkijkend: Utrecht wint meer onderlinge duels dan PEC

De ploeg van Ron Jans en de Blauwvingers troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Eredivisie:
  • Er werden 36 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk 23 goals. Dit is een gemiddelde van 2,56 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 54 keer op goal geschoten, gemiddeld 6 keer per wedstrijd. Beide teams schoten even vaak op doel.
  • Zesmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,67. Utrecht scoorde met vijf kopballen de meeste.

De Domstedelingen kleurloos

De Utrechters geven laatste wedstrijden weinig richting. Het vorige duel verloor Utrecht van Feyenoord. Het werd 2-4. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Ron Jans twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Utrecht de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats FC Utrecht:

• scoorde 33 goals deze competitie in 27 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,22.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 21 van deze goals en uit twaalf doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 75 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,78 keer per wedstrijd.