19 mei 2024
14.30
Excelsior

Feyenoord - Excelsior: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen Excelsior in de 34e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Weten de Roodzwarten de winstreeks van de mannen van Arne Slot te doorbreken?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Feyenoord. In het Van Donge & De Roo Stadion won Feyenoord met 2-4. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze duels won de Stadionclub driemaal en de formatie van Marinus Dijkhuizen won er één.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Feyenoord het op papier beter: de ploeg won vijf keer, verloor nul wedstrijden en speelde nul keer gelijk. Excelsior won tweemaal, tweemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Feyenoord - Excelsior
Eredivisie
19 mei 2024
14.30, De Kuip
Scheidsrechter, Allard Lindhout

Terugkijkend: Feyenoord wint meer onderlinge duels dan Excelsior

De club van Zuid en de Kralingers kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden twintig doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 4 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk dertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,6 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 37 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,4 schoten per wedstrijd. Spelers van Feyenoord schoten het vaakst, namelijk 24 keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,2. De mannen van Arne Slot maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

Zegereeks Feyenoord

De mannen van Arne Slot timmeren aan de weg. De club kon de laatste vijf duels winnen. Feyenoord boekte de vorige wedstrijd een overwinning op NEC. Het werd 3-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de mannen van Arne Slot alles. In drie van de vijf voorgaande wedstrijden hield Feyenoord de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Feyenoord:

• maakte 88 doelpunten in 33 competitieduels, een gemiddelde van 2,67.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 47 van deze goals en uit 41 doelpunten.
  • spelers schoten 167 keer op goal, gemiddeld 5,06 keer per duel.

Spelerstats Feyenoord:

• Santiago Gimenez is de topscorer van de 16-voudig landskampioen deze competitie, met 23 doelpunten.
  • Ayase Ueda scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Santiago Gimenez scoorde driemaal met het hoofd.
  • Santiago Gimenez scoorde veertien keer met de linkervoet.
  • Igor Paixão maakte acht goals met de rechtervoet.