20.45
AS_Roma
AS Roma

Fiorentina - AS Roma: statistieken Serie A

Aanstaande zondag speelt Fiorentina thuis tegen AS Roma in de 28e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Roma in het voordeel tegen Fiorentina. Wat wordt de uitkomst in Stadio Artemio Franchi?

Fiorentina

Het duel eindigde eerder dit seizoen in gelijkspel (1-1) in Rome. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tienmaal tegen in de Serie A. Van deze duels won Fiorentina tweemaal, AS Roma won er zes en twee keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Roma het op papier beter: de ploeg won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. Fiorentina won tweemaal, éénmaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Fiorentina - AS Roma
Serie A
20.45, Stadio Artemio Franchi
Scheidsrechter, Davide Massa

Terugkijkend: Roma wint meer onderlinge duels dan Fiorentina

Fiorentina en de spelers van AS Roma kwamen elkaar sinds 2018 elfmaal tegen in de Serie A:
  • Er vielen 32 goals, gemiddeld 2,91 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zeventien goals. Dit is een gemiddelde van 1,55 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 63 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,73 schoten per wedstrijd. Spelers van Fiorentina schoten het vaakst, namelijk 35 keer.
  • Vijfmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,45. Fiorentina scoorde met drie kopballen de meeste.

Fiorentina zonder richting

I Viola geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Fiorentina gelijk tegen Torino (0-0). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen I Viola twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Fiorentina de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Fiorentina:

• scoorde 39 goals deze competitie in 27 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,44.
  • scoorde thuis 24 keer en uit vijftienmaal.
  • spelers schoten 78 keer op goal, gemiddeld 2,89 keer per duel.

Spelerstats Fiorentina:

• Giacomo Bonaventura en Nicolás González zijn de topscorers van Fiorentina deze competitie, met ieder zeven doelpunten.
  • Lucas Martínez Quarta en Nicolás González maakten ieder drie goals uit een kopbal.
  • Nicolás González en M'Bala Nzola maakten ieder twee goals met de linkervoet.
  • Giacomo Bonaventura scoorde zesmaal met de rechtervoet.
  • Alfred Duncan gaf vijfmaal een assist.