3 mei 2024
20.00
Go Ahead Eagles

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles: statistieken Eredivisie

Komende vrijdag staat Fortuna Sittard tegen Go Ahead Eagles op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Go Ahead in het voordeel tegen Fortuna. Welke uitslag levert het komende duel op?

Eerder dit seizoen won Go Ahead met 3-0 in Deventer. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar viermaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Fortuna één keer en Go Ahead won er drie.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Go Ahead het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Fortuna won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles
Eredivisie
3 mei 2024
20.00, Fortuna Sittard Stadion
Scheidsrechter, Jannick van der Laan

Terugblik: Go Ahead wint onderlinge duels vaker dan Fortuna

De formatie uit Sittard en de Deventenaren kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden vijftien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk acht doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,6 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 27 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,4 keer per wedstrijd. Spelers van Go Ahead schoten het vaakst, namelijk zestien keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,4. De Eagles maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Fortuna al een tijdje zonder winst

De formatie uit Sittard heeft het zwaar en kan de laatste vijf duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Fortuna van Vitesse. Het werd 2-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de groen-gelen vier duels en speelden er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Fortuna de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Fortuna Sittard:

• scoorde 36 goals deze competitie in 31 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,16.
  • scoorde thuis 26 keer en uit tienmaal.
  • spelers schoten 109 keer op goal, gemiddeld 3,52 keer per duel.

Spelerstats Fortuna Sittard:

• Kaj Sierhuis is met twaalf goals de topscorer van de Limburgers in deze competitie.
  • Kaj Sierhuis maakte vier goals uit een kopbal.
  • Kaj Sierhuis maakte zeven goals met de rechtervoet.

De Eagles al een tijd zonder winst

De ploeg van René Hake heeft het zwaar en kan de laatste vier duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Go Ahead van Feyenoord met 1-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Deventenaren één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Go Ahead de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Go Ahead Eagles:

• maakte tijdens thuiswedstrijden 31 van deze goals en uit veertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 128 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,13 keer per wedstrijd.