15.00
Sassuolo
Sassuolo

Genoa - Sassuolo: statistieken Serie A

Aanstaande zondag speelt Genoa thuis tegen Sassuolo in de 36e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Sassuolo lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Genoa, maar zijn de spelers van Genoa in Stadio Luigi Ferraris in betere vorm?

Genoa

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Genoa. In het Mapei Stadium won Genoa met 1-2. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Serie A. Van deze duels won Genoa éénmaal, Sassuolo won er vier en drie keer was het gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Genoa het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. Sassuolo won éénmaal, tweemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Genoa - Sassuolo
Serie A
12 mei 2024
15.00, Stadio Luigi Ferraris
Scheidsrechter, Maurizio Mariani

Terugkijkend: Sassuolo wint meer onderlinge duels dan Genoa

Genoa en de spelers van Sassuolo kwamen elkaar sinds 2018 negenmaal tegen in de Serie A:
  • Er werden 33 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,67 goals per duel.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er 49 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,44 keer per wedstrijd. de spelers van Sassuolo schoten het vaakst op doel, namelijk 29 keer.
  • Er werden zes goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,67. Genoa scoorde met vier kopballen de meeste.

Genoa zonder richting

De spelers van Genoa geven laatste wedstrijden weinig richting. De vorige competitiewedstrijd speelde Genoa gelijk tegen Milan (3-3). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Genoa twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. Genoa hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Genoa:

• scoorde 41 goals deze competitie in 35 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,17.
  • scoorde thuis 23 keer en uit achttienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 77 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,2 keer per wedstrijd.