Rayo Vallecano

Girona FC - Rayo Vallecano: statistieken LaLiga

Komende maandag staat Girona FC tegen Rayo Vallecano op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Girona in het voordeel tegen Vallecano. Wat wordt het deze keer in Estadio Montilivi?

Girona

Girona won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in Vallecas, met 1-2. In de afgelopen vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Girona twee keer en twee keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Girona op papier beter dan Vallecano. Girona FC won twee keer, verloor twee wedstrijden en speelde één keer gelijk. Rayo Vallecano won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

Girona FC - Rayo Vallecano
LaLiga
21.00, Estadio Montilivi
Scheidsrechter, De Burgos Bengoechea, Ricardo

Terugkijkend: Girona wint meer onderlinge duels dan Vallecano

Girona FC en de spelers van Rayo Vallecano troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de LaLiga:
  • Er vielen zestien goals, gemiddeld 3,2 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk tien goals. Dit is een gemiddelde van 2 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 39 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,8 keer per wedstrijd. de spelers van Rayo Vallecano schoten het vaakst op doel, namelijk twintig keer.
  • Éénmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,2. Blanquivermells maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk éénmaal.

Girona al een tijdje zonder winst

Girona FC heeft het moeilijk en kan de laatste drie wedstrijden geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Girona van Athletic. Het werd 2-3. De afgelopen vijf competitieduels won Girona FC twee wedstrijden, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk. Girona hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Girona FC:

• scoorde 54 goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,16.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 30 van deze goals en uit 24 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 68 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,72 keer per wedstrijd.

Spelerstats Girona FC:

• Artem Dovbyk is de topscorer van Girona FC deze competitie, met veertien doelpunten.
  • Artem Dovbyk maakte vier goals uit een kopbal.
  • Artem Dovbyk scoorde negenmaal met de linkervoet.
  • Cristhian Stuani maakte vier goals met de rechtervoet.
  • Sávio en Yan Couto gaven ieder zeven keer een assist.