Sevilla

Girona FC - Sevilla: statistieken LaLiga

Komende zondag staat Girona FC tegen Sevilla op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Girona in het voordeel tegen Sevilla. Wat wordt het deze keer in Estadio Montilivi?

Girona

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Girona. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuan won Girona met 1-2. In de afgelopen vijf LaLiga-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze duels won Girona FC driemaal en Sevilla won er één.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Girona het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Sevilla won éénmaal, viermaal verloren en niet gelijkgespeeld.

Girona FC - Sevilla
LaLiga
21.00, Estadio Montilivi
Scheidsrechter, Pablo González Fuertes

Terugblik: Girona wint onderlinge duels vaker dan Sevilla

Girona FC en de spelers van Sevilla kwamen elkaar sinds 2018 vijfmaal tegen in de LaLiga:
  • Er werden elf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,2 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zeven goals. Dit is een gemiddelde van 1,4 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 26 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,2 schoten per wedstrijd. Spelers van Sevilla schoten het vaakst, namelijk veertien keer.
  • Er werd één goal gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,2. Sevilla scoorde met één kopbal de meeste.

Girona FC al een tijd zonder verlies

Blanquivermells kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste twaalf wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Girona gelijk tegen Almería. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen Blanquivermells drie duels en speelden er twee gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Girona de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft. Aleix García neemt de aankomende wedstrijd niet deel, vanwege een eerdere rode kaart.

Teamstats Girona FC:

• scoorde 46 goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 2,3.
  • scoorde thuis 25 keer en uit 21 keer.
  • de spelers schoten in totaal 53 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,65 keer per wedstrijd.