17 maart 2024
15.00
AC Milan

Hellas Verona - AC Milan: statistieken Serie A

Aanstaande zondag speelt Hellas Verona thuis tegen AC Milan in de 29e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Milan heeft historisch het overwicht bij treffers met Hellas. Kunnen de spelers van AC Milan dit doortrekken?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Milan. In Stadio Giuseppe Meazza won Milan met 1-0. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Milan zes keer en twee keer eindigden de wedstrijden in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Milan op papier beter dan Hellas. AC Milan won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Hellas Verona won tweemaal, verloor één duel en speelde tweemaal gelijk.

Hellas Verona - AC Milan
Serie A
15.00, Stadio Marc Antonio Bentegodi
Scheidsrechter, Maurizio Mariani

Terugkijkend: Milan wint meer onderlinge duels dan Hellas

Hellas Verona en de spelers van AC Milan troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Serie A:
  • Er vielen 26 goals, gemiddeld 2,89 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd in beide helften even vaak gescoord.
  • Daarnaast werd er 49 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 5,44 schoten per wedstrijd. Spelers van Milan schoten het vaakst, namelijk 32 keer.
  • Viermaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,44. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

Hellas Verona scoort weinig

Hellas Verona scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld slechts 0,8 goals per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd won Hellas van Lecce met 1-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Hellas Verona twee duels, verloren éénmaal en speelden twee keer gelijk. Hellas hield driemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Hellas Verona:

• scoorde 25 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,89.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit tien doelpunten.
  • spelers schoten 81 keer op goal, gemiddeld 2,89 keer per duel.

Spelerstats Hellas Verona:

• Cyril Ngonge is de topscorer van Hellas Verona deze competitie, met zes doelpunten.
  • Milan Djuric scoorde driemaal met het hoofd.
  • Cyril Ngonge scoorde vijfmaal met de linkervoet.
  • Michael Folorunsho en Milan Djuric scoorden ieder twee keer met de rechtervoet.