12.15
sc Heerenveen

Heracles Almelo - sc Heerenveen: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat Heracles Almelo tegen sc Heerenveen op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Zijn de Almeloërs in een betere vorm tegen de ploeg van Kees van Wonderen in Erve Asito?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion won Heerenveen met 3-0. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar achtmaal tegen in de Eredivisie. Van deze wedstrijden won Heracles vier keer, Heerenveen won er drie en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Heracles op papier beter dan Heerenveen. De formatie van John Lammers won drie keer, verloor twee wedstrijden en speelde nul keer gelijk. De ploeg van Kees van Wonderen won niet, verloor drie duels en speelde tweemaal gelijk.

Heracles Almelo - sc Heerenveen
Eredivisie
12.15, Erve Asito
Scheidsrechter, Rob Dieperink

Terugblik: clubs aan elkaar gewaagd

De ploeg uit Almelo en de Superfriezen troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Eredivisie:
  • Er werden 27 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk zeventien goals. Dit is een gemiddelde van 1,89 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 54 keer op goal geschoten, gemiddeld 6 keer per wedstrijd. de Superfriezen schoten het vaakst op doel, namelijk 33 keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,22. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

De Almeloërs kleurloos

De Almeloërs geven laatste wedstrijden weinig richting. Heracles boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Sparta. Het werd 2-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Heraclieden drie duels en verloren er twee In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Heracles de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Heracles Almelo:

• scoorde 40 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,38.
  • scoorde thuis 25 keer en uit vijftienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 66 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,28 keer per wedstrijd.

Spelerstats Heracles Almelo:

• Jizz Hornkamp is de topscorer van de ploeg uit Almelo deze competitie, met tien doelpunten.
  • Jizz Hornkamp scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Jizz Hornkamp scoorde viermaal met het hoofd.
  • Brian De Keersmaecker en Mario Engels scoorden ieder twee keer met de linkervoet.
  • Jizz Hornkamp en Mohamed Sankoh scoorden ieder zes keer met de rechtervoet.

Heerenveen al een tijdje zonder winst

‘t Fean heeft het moeilijk en kan de laatste vijf wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Heerenveen van Utrecht met 2-3. De afgelopen vijf competitieduels verloor de ploeg uit Heerenveen drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Heerenveen de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats sc Heerenveen:

• maakte tijdens thuiswedstrijden 29 van deze goals en uit negentien doelpunten.