Jong Ajax

Jong PSV - Jong Ajax: statistieken Keuken Kampioen Divisie

Komende maandag staat Jong PSV tegen Jong Ajax op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Jong Ajax lijkt op basis van vorige ontmoetingen in het voordeel tegen Jong PSV, maar zijn de jonge Eindhovenaren in De Herdgang in betere vorm?

jong-psv-stadion

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar twaalfmaal tegen in de Keuken Kampioen Divisie. Van deze duels won de ploeg van Wil Boessen driemaal, de ploeg uit Amsterdam won er vijf en vier keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Jong PSV op papier beter dan Jong Ajax. De ploeg van Wil Boessen won vier keer, verloor één wedstrijd en speelde nul keer gelijk. De ploeg uit Amsterdam won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Jong PSV - Jong Ajax
20.00, De Herdgang
Scheidsrechter, Luuk Timmer

Terugkijkend: Jong Ajax wint meer onderlinge duels dan Jong PSV

De ploeg van Wil Boessen en de Amsterdammers troffen elkaar vanaf 2018 twaalf keer in de Keuken Kampioen Divisie:
  • Er werden 41 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,42 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk 21 doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,75 goals per duel.

Jong PSV scoort veel

De jonge Eindhovenaren scoorden de laatste vijf duels gemiddeld 2,8 doelpunten. De vorige competitiewedstrijd won Jong PSV van ADO met 3-2. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg van Wil Boessen vier wedstrijden en verloor er één In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Jong PSV de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Jong PSV:

• maakte 63 doelpunten in 38 competitieduels, een gemiddelde van 1,66.

De Ajacieden al een tijd zonder winst

De Amsterdammers hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd verloor Jong Ajax van Jong AZ met 1-4. De afgelopen vijf competitieduels won de ploeg uit Amsterdam één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Jong Ajax hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Jong Ajax:

• scoorde 54 goals deze competitie in 38 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,42.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden 28 van deze goals en uit 26 doelpunten.