18.00
AS_Roma
AS Roma

Lecce - AS Roma: statistieken Serie A

Komende maandag staat Lecce tegen AS Roma op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Roma in het voordeel tegen Lecce. Welke uitslag levert het komende duel op?

Lecce

Eerder dit seizoen won Roma met 2-1 in Rome. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar viermaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Roma drie keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Roma op papier beter dan Lecce. AS Roma won vier keer, verloor nul wedstrijden en speelde één keer gelijk. Lecce won éénmaal, verloor drie duels en speelde éénmaal gelijk.

Lecce - AS Roma
Serie A
18.00, Stadio Via del Mare
Scheidsrechter, Matteo Marcenaro

Terugblik: Roma wint onderlinge duels vaker dan Lecce

Lecce en de spelers van AS Roma troffen elkaar vanaf 2018 vijf keer in de Serie A:
  • Er werden dertien doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 2,6 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zeven doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,4 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 38 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,6 keer per wedstrijd. Spelers van Roma schoten het vaakst, namelijk 21 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,6. Roma scoorde met drie kopballen de meeste.

Lecce scoort weinig

De spelers van Lecce scoorden de laatste vijf duels slechts 0,4 doelpunten gemiddeld per wedstrijd. De vorige competitiewedstrijd won Lecce van Salernitana met 1-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Lecce één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Lecce hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Lecce:

• maakte 26 doelpunten in 29 competitieduels, een gemiddelde van 0,9.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden vijftien van deze goals en uit elf doelpunten.
  • spelers schoten 86 keer op goal, gemiddeld 2,97 keer per duel.

Spelerstats Lecce:

• Nikola Krstovic is de topscorer van Lecce deze competitie, met vijf doelpunten.
  • Nikola Krstovic maakte twee goals uit een kopbal.
  • Pontus Almqvist en Rémi Oudin scoorden ieder twee keer met de linkervoet.
  • Nikola Krstovic en Roberto Piccoli scoorden ieder twee keer met de rechtervoet.
  • Lameck Banda gaf vier keer een assist.

De spelers van AS Roma al een tijd zonder verlies

AS Roma kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste vijf duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Roma boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Sassuolo. Het werd 1-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van AS Roma vier duels en speelden er één gelijk. Roma hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats AS Roma:

• scoorde 55 goals deze competitie in 29 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,9.
  • scoorde thuis 34 keer en uit 21 keer.
  • de spelers schoten in totaal 63 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,17 keer per wedstrijd.