Monza

Lecce - Monza: statistieken Serie A

Komende zaterdag staat Lecce tegen Monza op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt Lecce in het voordeel tegen Monza. Wat wordt het deze keer in Stadio Via del Mare?

Lecce

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een remise (1-1) in Monza. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar tweemaal tegen in de Serie A. Van deze wedstrijden won Lecce één keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Lecce het op papier beter: de ploeg won drie keer, verloor één wedstrijd en speelde één keer gelijk. Monza won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Lecce - Monza
Serie A
15.00, Stadio Via del Mare
Scheidsrechter, Alberto Santoro

Terugkijkend: Lecce wint meer onderlinge duels dan Monza

Lecce en de spelers van Monza troffen elkaar vanaf 2018 drie keer in de Serie A:
  • Er werden vijf doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 1,67 goals per duel.
  • De meeste treffers vielen in de eerste helft, namelijk drie goals. Dit is een gemiddelde van 1 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er negen keer op goal geschoten, gemiddeld 3 keer per wedstrijd. Spelers van Monza schoten het vaakst, namelijk vijf keer.

Lecce kleurloos

De spelers van Lecce geven laatste wedstrijden weinig richting. Lecce boekte de vorige wedstrijd een overwinning op Sassuolo. Het werd 3-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Lecce drie duels, verloren éénmaal en speelden één keer gelijk. Lecce hield viermaal de nul in de voorgaande vijf duels. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Lecce:

• maakte 30 doelpunten in 33 competitieduels, een gemiddelde van 0,91.
  • scoorde thuis zestien keer en uit veertienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 110 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,33 keer per wedstrijd.

Spelerstats Lecce:

• Nikola Krstovic en Roberto Piccoli zijn de topscorers van Lecce deze competitie, met ieder vijf doelpunten.
  • Valentin Gendrey en Nikola Krstovic maakten ieder twee goals uit een kopbal.
  • Nikola Krstovic en Roberto Piccoli scoorden ieder twee keer met de rechtervoet.
  • Lameck Banda gaf vier keer een assist.

De spelers van Monza al een tijd zonder winst

De spelers van Monza hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. Het vorige duel verloor Monza van Atalanta. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Monza één duel, verloren driemaal en speelden één keer gelijk. Monza hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. De club scoort gemiddeld even vaak in de eerste helft als in de tweede helft.

Teamstats Monza:

• scoorde 35 goals deze competitie in 33 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,06.
  • scoorde thuis 21 keer en uit veertienmaal.
  • spelers schoten 79 keer op goal, gemiddeld 2,39 keer per duel.