12.30
Atalanta
Atalanta

Napoli - Atalanta: statistieken Serie A

Aanstaande zaterdag speelt Napoli thuis tegen Atalanta in de 30e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Kijken we naar de vorige onderlinge wedstrijden, dan lijkt Napoli in het voordeel tegen Atalanta. Welke uitslag levert het komende duel op?

Napoli

Eerder dit seizoen won Napoli met 1-2 in Bergamo. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Napoli vijf keer, Atalanta won er vier en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Napoli het op papier beter: de ploeg won twee keer, verloor nul wedstrijden en speelde drie keer gelijk. Atalanta won éénmaal, tweemaal verloren en tweemaal gelijkgespeeld.

Napoli - Atalanta
Serie A
12.30, Stadio Diego Armando Maradona
Scheidsrechter, Luca Pairetto

Terugkijkend: Napoli wint meer onderlinge duels dan Atalanta

Napoli en de spelers van Atalanta troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Serie A:
  • Er werden 40 doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 3,64 goals per duel.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk 23 doelpunten. Gemiddeld zijn dit 2,09 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 78 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 7,09 schoten per wedstrijd. de spelers van Napoli schoten het vaakst op doel, namelijk 48 keer.
  • Er werden negen goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,82. Atalanta scoorde met vijf kopballen de meeste.

Napoli al een tijd zonder verlies

De spelers van Napoli kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste zes wedstrijden won de club of speelde gelijk. Het vorige duel speelde Napoli gelijk tegen Inter. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Napoli twee duels en speelden er drie gelijk. Napoli hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Napoli:

• maakte 44 doelpunten in 29 competitieduels, een gemiddelde van 1,52.
  • scoorde thuis twintig keer en uit 24 keer.
  • de spelers schoten in totaal 112 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,86 keer per wedstrijd.

Spelerstats Napoli:

• Victor Osimhen is de topscorer van Napoli deze competitie, met elf doelpunten.
  • Victor Osimhen maakte drie goals uit een kopbal.
  • Matteo Politano maakte zes goals met de linkervoet.
  • Victor Osimhen scoorde acht keer met de rechtervoet.
  • Giovanni Di Lorenzo en Matteo Politano gaven ieder vijf keer een assist.

De spelers van Atalanta al een tijd zonder winst

De spelers van Atalanta hebben het lastig en kunnen de laatste vier duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd speelde Atalanta gelijk tegen Juventus (2-2). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Atalanta één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. Atalanta hield éénmaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Atalanta:

• scoorde 51 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,82.
  • scoorde thuis 31 keer en uit twintigmaal.