15.00
Hellas_Verona
Hellas Verona

Napoli - Hellas Verona: statistieken Serie A

Komende zondag staat Napoli tegen Hellas Verona op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Napoli in het voordeel tegen Hellas. Wat wordt de uitkomst in Stadio Diego Armando Maradona?

Napoli

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Napoli. In Stadio Marc Antonio Bentegodi won Napoli met 1-3. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar achtmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Napoli vier keer, Hellas won er één en drie keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Napoli het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Hellas won éénmaal, driemaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Napoli - Hellas Verona
Serie A
15.00, Stadio Diego Armando Maradona

Terugkijkend: Napoli wint meer onderlinge duels dan Hellas

Napoli en de spelers van Hellas Verona troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Serie A:
  • Er vielen 26 goals, gemiddeld 2,89 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk veertien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,56 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 53 keer op goal geschoten, gemiddeld 5,89 keer per wedstrijd. Spelers van Hellas schoten het vaakst, namelijk 28 keer.
  • Er werden zeven goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,78. De spelers van Napoli maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk viermaal.

Napoli scoort weinig

Napoli scoorde de laatste vijf wedstrijden gemiddeld slechts 0,4 goals per wedstrijd. Het vorige duel speelde Napoli gelijk tegen Lazio. Het werd 0-0. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de spelers van Napoli één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. In twee van de vijf voorgaande wedstrijden hield Napoli de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Napoli:

• maakte 30 doelpunten in 21 competitieduels, een gemiddelde van 1,43.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden veertien van deze goals en uit zestien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 79 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,76 keer per wedstrijd.

Spelerstats Napoli:

• Victor Osimhen is de topscorer van Napoli deze competitie, met zeven doelpunten.
  • Victor Osimhen maakte twee goals uit een kopbal.
  • Matteo Politano maakte zes goals met de linkervoet.
  • Victor Osimhen scoorde vijfmaal met de rechtervoet.
  • Giovanni Di Lorenzo gaf viermaal een assist.