6 april 2024
20.00
Excelsior

PEC Zwolle - Excelsior: statistieken Eredivisie

Aanstaande zaterdag speelt PEC Zwolle thuis tegen Excelsior in de 29e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Op basis van de vorige ontmoetingen lijkt PEC in het voordeel tegen Excelsior. Wat wordt het deze keer in het MAC³PARK stadion?

PEC won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in het Van Donge & De Roo Stadion, met 2-4. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tweemaal tegengekomen. Alle duels werden gewonnen door de formatie van Johnny Jansen.

De afgelopen vijf duels in Eredivisie lijken de resultaten van de ploegen op elkaar: ze wonnen ieder niet en verloren viermaal.

PEC Zwolle - Excelsior
Eredivisie
20.00, MAC³PARK stadion
Scheidsrechter, Martin Pérez

Terugkijkend: PEC wint meer onderlinge duels dan Excelsior

De formatie van Johnny Jansen en de Roodzwarten troffen elkaar vanaf 2018 drie keer in de Eredivisie:
  • Er vielen tien goals, gemiddeld 3,33 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk acht goals. Dit is een gemiddelde van 2,67 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er zestien keer op goal geschoten, gemiddeld 5,33 keer per wedstrijd. de Zwollenaren schoten het vaakst op doel, namelijk negen keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,67. De Zwollenaren maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

PEC al een tijdje zonder winst

De Zwollenaren hebben het lastig en kunnen de laatste acht duels niet winnen. Het vorige duel verloor PEC van Utrecht. Het werd 1-5. De afgelopen vijf competitieduels verloor de club uit Zwolle vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield PEC de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats PEC Zwolle:

• scoorde 36 goals deze competitie in 28 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,29.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden dertien van deze goals en uit 23 doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 91 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,25 keer per wedstrijd.

Spelerstats PEC Zwolle:

• Lennart Thy is met elf goals de topscorer van de Blauwvingers in deze competitie.
  • Lennart Thy maakte twee goals uit een kopbal.
  • Lennart Thy maakte zes goals met de linkervoet.
  • Ferdy Druijf scoorde vier keer met de rechtervoet.
  • Odysseus Velanas en Younes Namli gaven vijfmaal een assist.

Excelsior al een tijdje zonder winst

De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft het moeilijk en kan de laatste tien wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Excelsior van PSV met 0-2. De afgelopen vijf competitieduels verloor de formatie van Marinus Dijkhuizen vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Excelsior de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Excelsior:

• maakte tijdens thuiswedstrijden achttien van deze goals en uit 21 doelpunten.