14.30
Heracles
Heracles Almelo

PEC Zwolle - Heracles Almelo: statistieken Eredivisie

Komende zondag staat PEC Zwolle tegen Heracles Almelo op het programma. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je gecheckt. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Heracles in het voordeel tegen PEC. Wat wordt de uitkomst in het MAC³PARK stadion?

Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar negenmaal tegen in de Eredivisie. Van deze duels won de formatie van Johnny Jansen driemaal, de ploeg uit Almelo won er vier en twee keer was het gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Heracles op papier beter dan PEC. De ploeg uit Almelo won nul keer, verloor twee wedstrijden en speelde drie keer gelijk. De formatie van Johnny Jansen won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

PEC Zwolle - Heracles Almelo
Eredivisie
14.30, MAC³PARK stadion
Scheidsrechter, Serdar Gözübüyük

Terugkijkend: Heracles wint meer onderlinge duels dan PEC

De formatie van Johnny Jansen en de Almeloërs troffen elkaar vanaf 2018 negen keer in de Eredivisie:
  • Er vielen 25 goals, gemiddeld 2,78 doelpunten per wedstrijd.
  • Na rust werden de meeste goals gescoord, namelijk zeventien doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1,89 goals per duel.
  • Daarnaast werd er 64 keer op goal geschoten, gemiddeld 7,11 keer per wedstrijd. de Heraclieden schoten het vaakst op doel, namelijk 37 keer.
  • Driemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,33. De Heraclieden maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Verliesreeks PEC

De club uit Zwolle moet het tij proberen te keren, want de ploeg verloor de laatste vier wedstrijden. Het vorige duel verloor PEC van NEC. Het werd 0-1. De afgelopen vijf competitieduels verloor de club uit Zwolle vier wedstrijden en speelde er één gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield PEC de nul. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats PEC Zwolle:

• scoorde 46 goals deze competitie in 37 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,24.
  • scoorde thuis twintig keer en uit 26 keer.
  • de spelers schoten in totaal 124 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,35 keer per wedstrijd.