5 februari 2024
21.00
Sevilla

Rayo Vallecano - Sevilla: statistieken LaLiga

Aanstaande maandag speelt Rayo Vallecano thuis tegen Sevilla in de 23e ronde van de LaLiga. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Sevilla heeft historisch het overwicht maar Vallecano lijkt in betere vorm. Kunnen de spelers van Sevilla dit doortrekken?

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een gelijkspel (2-2) in Sevilla. Beide clubs kwamen elkaar de afgelopen vijf jaar zesmaal tegen in de LaLiga. Van deze wedstrijden won Vallecano één keer, Sevilla won er drie en twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Vallecano op papier beter dan Sevilla. Rayo Vallecano won één keer, verloor drie wedstrijden en speelde één keer gelijk. Sevilla won niet, verloor vier duels en speelde éénmaal gelijk.

Rayo Vallecano - Sevilla
LaLiga
21.00, Vallecas
Scheidsrechter, Francisco José Hernández Maeso

Terugkijkend: Sevilla wint meer onderlinge duels dan Vallecano

Rayo Vallecano en de spelers van Sevilla kwamen elkaar sinds 2018 zevenmaal tegen in de LaLiga:
  • Er vielen 22 goals, gemiddeld 3,14 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk vijftien goals. Dit is een gemiddelde van 2,14 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 42 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6 schoten per wedstrijd. de spelers van Sevilla schoten het vaakst op doel, namelijk 24 keer.
  • Tweemaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,29. Spelers van beide ploegen scoorden even vaak met een kopbal.

De spelers van Rayo Vallecano al een tijd zonder winst

Rayo Vallecano heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. Het vorige duel verloor Vallecano van Atlético. Het werd 1-2. De afgelopen vijf competitieduels won Rayo Vallecano één wedstrijd, verloor driemaal en speelde één keer gelijk. Vallecano hield tweemaal de nul in de voorgaande vijf duels. Over het algemeen maakt de ploeg meer doelpunten in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Rayo Vallecano:

• scoorde negentien goals deze competitie in 22 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,86.
  • scoorde thuis negen keer en uit tienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 82 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,73 keer per wedstrijd.