20.00
Almere
Almere City FC

RKC Waalwijk - Almere City FC: statistieken Eredivisie

Aanstaande donderdag speelt RKC Waalwijk thuis tegen Almere City FC in de 28e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Almere City heeft historisch het overwicht maar RKC lijkt in betere vorm. Kunnen de Almeerders dit doortrekken?

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Almere City. In het Yanmar Stadion won Almere City met 1-0.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet RKC het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor twee wedstrijden en speelde twee keer gelijk. Almere City won niet, éénmaal verloren en viermaal gelijkgespeeld.

RKC Waalwijk - Almere City FC
Eredivisie
20.00, Mandemakers Stadion
Scheidsrechter, Martin van den Kerkhof

Terugblik: Almere City wint onderlinge duels vaker dan RKC

De ploeg uit Waalwijk en de Almeerders kwamen elkaar sinds 2018 éénmaal tegen in de Eredivisie:
  • Er werden één doelpunten gemaakt. Dit is gemiddeld 1 goal per duel.
  • Voor rust werden de meeste goals gescoord, namelijk één doelpunten. Gemiddeld zijn dit 1 goal per duel.
  • Daarnaast werd er negen keer op goal geschoten, gemiddeld 9 keer per wedstrijd. Spelers van Almere City schoten het vaakst, namelijk vijf keer.

Vorige ontmoetingen in de Eredivisie:

07-10-2023Almere City
RKC
1-0

RKC al een tijdje ongeslagen

De formatie van Henk Fraser kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste drie duels won de club of werd er gelijk gespeeld. Het vorige duel speelde RKC gelijk tegen Heerenveen. Het werd 1-1. De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Waalwijkers één duel, verloren tweemaal en speelden twee keer gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield RKC de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats RKC Waalwijk:

• scoorde 25 goals deze competitie in 27 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 0,93.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zeventien van deze goals en uit acht doelpunten.
  • spelers schoten 84 keer op goal, gemiddeld 3,11 keer per duel.

Spelerstats RKC Waalwijk:

• Michiel Kramer is met zeven goals de topscorer van de Waalwijkers in deze competitie.
  • David Min maakte één goal uit een kopbal.
  • Michiel Kramer scoorde zevenmaal met de rechtervoet.
  • Aaron Meijers gaf vijf keer een assist.

De ploeg uit Flevoland al een tijd zonder verlies

De club uit Almere kan verlies al een tijd voorkomen. De laatste vier duels won de club of werd er gelijk gespeeld. De vorige competitiewedstrijd speelde Almere City gelijk tegen Volendam (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de Almeerders één duel en speelden er vier gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Almere City de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Almere City FC:

• maakte 27 doelpunten in 27 competitieduels, een gemiddelde van 1.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden veertien van deze goals en uit dertien doelpunten.
  • de spelers schoten in totaal 65 keer op goal. Dit is gemiddeld 2,41 keer per wedstrijd.