18.00
Napoli
Napoli

Sassuolo - Napoli: statistieken Serie A

Aanstaande woensdag speelt Sassuolo thuis tegen Napoli in de 21e ronde van de Serie A. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Als je kijkt naar de vorige onderlinge wedstrijden dan lijkt Napoli in het voordeel tegen Sassuolo. Wat wordt de uitkomst in het Mapei Stadium?

Sassuolo

De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen gewonnen door Napoli. In Stadio Diego Armando Maradona won Napoli met 2-0. In de afgelopen vijf Serie A-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Sassuolo één keer, Napoli won er zes en drie keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

Als je kijkt naar de laatste vijf competitiewedstrijden van beide clubs, dan doet Napoli het op papier beter: de ploeg won één keer, verloor één wedstrijd en speelde drie keer gelijk. Sassuolo won niet, viermaal verloren en éénmaal gelijkgespeeld.

Sassuolo - Napoli
Serie A
18.00, Mapei Stadium

Terugkijkend: Napoli wint meer onderlinge duels dan Sassuolo

Sassuolo en de spelers van Napoli troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Serie A:
  • Er vielen 36 goals, gemiddeld 3,27 doelpunten per wedstrijd.
  • De meeste treffers vielen in de tweede helft, namelijk negentien goals. Dit is een gemiddelde van 1,73 per wedstrijd.
  • Daarnaast werd er 76 keer op goal geschoten, gemiddeld 6,91 keer per wedstrijd. de spelers van Napoli schoten het vaakst op doel, namelijk 41 keer.
  • Er werden drie goals gescoord met een kopbal, een gemiddelde van 0,27. De spelers van Napoli maakten de meeste doelpunten met het hoofd, namelijk tweemaal.

Sassuolo al een tijd zonder winst

Sassuolo heeft het moeilijk en kan de laatste zes wedstrijden geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd verloor Sassuolo van Empoli met 2-3. De afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren de spelers van Sassuolo vier duels en speelden er één gelijk. Sassuolo hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de eerste helft dan in de tweede helft.

Teamstats Sassuolo:

• maakte 31 doelpunten in 25 competitieduels, een gemiddelde van 1,24.
  • scoorde thuis zestien keer en uit vijftienmaal.
  • de spelers schoten in totaal 83 keer op goal. Dit is gemiddeld 3,32 keer per wedstrijd.

Spelerstats Sassuolo:

• Domenico Berardi en Andrea Pinamonti zijn met negen goals de topscorers van de spelers van Sassuolo in deze competitie.
  • Andrea Pinamonti maakte vier goals uit een kopbal.
  • Domenico Berardi scoorde acht keer met de linkervoet.
  • Andrea Pinamonti scoorde viermaal met de rechtervoet.

Napoli al een tijd zonder winst

Napoli heeft het zwaar en kan de laatste drie duels geen overwinning boeken. De vorige competitiewedstrijd speelde Napoli gelijk tegen Cagliari (1-1). De afgelopen vijf competitieduels won Napoli één wedstrijd, verloor éénmaal en speelde drie keer gelijk. In één van de vijf voorgaande wedstrijden hield Napoli de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats Napoli:

• scoorde 34 goals deze competitie in 25 wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,36.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zeventien van deze goals en uit zeventien doelpunten.