14.30
Ajax
Ajax

sc Heerenveen - Ajax: statistieken Eredivisie

Aanstaande zondag speelt sc Heerenveen thuis tegen Ajax in de 21e ronde van de Eredivisie. Wij hebben de statistieken van beide ploegen voor je op een rij gezet, zodat jij betere keuzes kan maken. Ajax heeft historisch het overwicht bij treffers met Heerenveen. Kunnen de Amsterdammers dit doortrekken?

Ajax won de heenwedstrijd eerder dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA, met 4-1. In de afgelopen vijf Eredivisie-seizoenen zijn de ploegen elkaar tienmaal tegengekomen. Van deze wedstrijden won Ajax negen keer en één keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel.

De laatste vijf competitiewedstrijden presteert Ajax op papier beter dan Heerenveen. De 36-voudig landskampioen won drie keer, verloor nul wedstrijden en speelde twee keer gelijk. De ploeg van Kees van Wonderen won niet, verloor twee duels en speelde driemaal gelijk.

sc Heerenveen - Ajax
Eredivisie
14.30, Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter, Danny Makkelie

Terugkijkend: Ajax wint meer onderlinge duels dan Heerenveen

De ploeg van Kees van Wonderen en de Ajacieden troffen elkaar vanaf 2018 elf keer in de Eredivisie:
  • Er vielen 53 goals, gemiddeld 4,82 doelpunten per wedstrijd.
  • Er werd even vaak in de eerste als de tweede helft gescoord.
  • Daarnaast werd er 71 keer op goal geschoten. Dit is gemiddeld 6,45 schoten per wedstrijd. Spelers van Ajax schoten het vaakst, namelijk 39 keer.
  • Achtmaal werd er gescoord met een kopbal. Dit is een gemiddelde van 0,73. Ajax scoorde met vijf kopballen de meeste.

‘t Fean al een tijd zonder winst

De Superfriezen hebben het lastig en kunnen de laatste zes duels niet winnen. De vorige competitiewedstrijd speelde Heerenveen gelijk tegen Fortuna (3-3). De afgelopen vijf competitieduels verloor ‘t Fean twee wedstrijden en speelde er drie gelijk. In geen enkele van de voorgaande vijf wedstrijden hield Heerenveen de nul. De club scoort gemiddeld vaker in de tweede helft dan in de eerste helft.

Teamstats sc Heerenveen:

• scoorde 31 goals deze competitie in twintig wedstrijden. Dit is een gemiddelde van 1,55.
  • maakte tijdens thuiswedstrijden zeventien van deze goals en uit veertien doelpunten.
  • spelers schoten 67 keer op goal, gemiddeld 3,35 keer per duel.

Spelerstats sc Heerenveen:

• Luuk Brouwers is de topscorer van ‘t Fean deze competitie, met zes doelpunten.
  • Luuk Brouwers scoorde twee of meer wedstrijden achter elkaar.
  • Pawel Bochniewicz scoorde tweemaal met het hoofd.
  • Osame Sahraoui scoorde drie keer met de linkervoet.
  • Luuk Brouwers maakte vijf goals met de rechtervoet.
  • Simon Olsson gaf drie keer een assist.

Ajax al een tijdje ongeslagen

De Ajacieden kunnen verlies al een tijd voorkomen. De laatste twaalf wedstrijden won de club of speelde gelijk. De vorige competitiewedstrijd speelde Ajax gelijk tegen PSV (1-1). De afgelopen vijf competitiewedstrijden wonnen de Amsterdammers drie duels en speelden er twee gelijk. Ajax hield in geen enkele van de voorgaande vijf duels de nul. De ploeg maakt gemiddeld evenveel doelpunten in beide helften.

Teamstats Ajax:

• scoorde thuis 25 keer en uit 22 keer.
  • de spelers schoten in totaal 94 keer op goal. Dit is gemiddeld 4,7 keer per wedstrijd.